Secondary Adv

Lidhen mbi 78 per qind e tubave pergjate rruges se TAP ne Shqiperi dhe Greqi

Konsorciumi i TAP AG njoftoi përmes Twitter- it se më shumë se 78 për qind e tubave janë lidhur përgjatë rrugës së tubacionit Trans Adriatik (TAP) në Greqi dhe Shqipëri.

 

Sipas konsorciumit, shtrirja e tyre ka përfunduar në 598 kilometra nga 764 kilometrat e përgjithshme të linjës së TAP në këto dy vende. Vetëm disa ditë më parë u mbyll edhe 80 për qind e pastrimit të gjurmës në Shqipëri dhe Greqi, ku është përqendruar edhe pjesa më e madhe e projektit. Sa i përket Shqipërisë, konsorciumi ka njoftuar se për periudhën 2017 – 2018 do të investojë 800 milionë euro.


Me te lexuarat