Secondary Adv

Barrierat doganore, Ahmetaj: Njohje e certifikatave sanitare. Ikonomi: Permiresim infrastruktures

Share on Google+

Qeveria shqiptare është duke punuar për heqjen e barrierave doganore për bizneset, ndërkohë që aktualisht fokusi është vendosur te njohja reciproke e certifikatave sanitare mes vendeve të rajonit”.

 

Teksa foli për pengesat që has sipërmarrja në tregun rajonal, ministri i Financave dhe Ekonomisë, Arben Ahmetaj tha se do të punohet edhe në drejtim të infrastrukturës, pasi me kushtet aktuale ajo shton kostot kohore dhe ekonomike. Ndërkaq, drejtoresha e përgjithshme e Doganave u ndal te përmirësimi i infrastrukturës doganore, ndërsa kërkoi rritje të bashkëpunimit në drejtim të shkëmbimit të informacioneve mes vendeve të rajonit. Deklaratat u bënë gjatë një takimi të zhvilluar në Tiranë, në kuadër të bashkëpunimit rajonal dhe sfidave të administratës doganore të rajonit, ku morën pjesë përfaqësues të nivelit të lartë dhe ambasadorë./Scan 


Më të lexuarat