Secondary Adv

Tani jo vetem materialet te printura 3D, por edhe ushqimi!

Printerat 3D janë përdorur kryesisht për të prodhuar materiale të pangrënshme, por tani gjithmonë e më shumë janë duke u përdorur edhe në kuzhinë.

 

Media ka raportuar ngjarje të tilla si: shefi i kuzhinës Michelin, i cili eksperimentoi në disa restorante në Europë duke prodhuar ushqim të printuar 3D, si edhe mundësinë për ta përdorur atë për të plotësuar nevojat e astronautëve, udhëtarëve të ajrit dhe njerëzve në situata emergjente.

Shtëpi pleqsh në Evropë janë duke ofruar ushqim të printuar 3D me xhelatinë për banorët me vështirësi gjatë përtypjes ose  gëlltitjes. Zhvilluesit e printerave 3D të ushqimit thonë se njerëzit thonë se njerëzit së shpejti do ti kenë këto paisje në kuzhinat e tyre, për ti ndihmuar ata të përgatisin ushqime të shijshme dhe të shëndetshme në shtëpi.

Por kjo nuk është e gjitha. Por kjo nuk është e gjitha. Ka gjithashtu ide radikale për përdorimin insekteve dhe mishit të rritur në kushte laboratorike në ushqimin e printuar 3D si një alternativë të qëndrueshme ndaj burimeve tradicionale të proteinave.


Me te lexuarat ne Inovacion