Secondary Adv

Si te zgjedhim tavolinen e duhur per dhomen e ngrenies?

Share on Google+

Për të qenë në harmoni edhe me dhomën e ndenjes, dhoma e ngrënies duhet të jetë funksionale dhe e bukur. Kjo është arsyeja pse zgjedhja e duhur e tryezës është shumë e rëndësishme.

 

Funksionaliteti është kërkesa e parë për zgjedhjen. Ajo është e lidhur me numrin e kërkuar të ndenjëseve (karrigeve) dhe komoditetin e mirëmbajtjes. Një gabim që bëhet zakonisht është zgjedhja e një tryeze shumë më të madhe në raport me sipërfaqen. Ju mund ta shmangni këtë duke zgjedhur një tryezë që zgjerohet, me material reflektues të tillë si qelq.

 

Përzgjedhja e një tryeze të rrumbullakët është gjithashtu e mirë, sepse sipërfaqja e rrumbullakët është vizualisht më e butë dhe zë më pak sipërfaqe. Sipërfaqja e tryezës e bërë nga xhami rezistent ose guri është më e qëndrueshme ndaj goditjeve se sa ato prej druri, por disi më e veshtirë për tu mirëmbajtur. Prandaj kjo duhet të merret parasysh gjatë përzgjedhjes së materialeve.

Tabela e lartë e bërë nga qelqi rrëmbyer apo gur do të jetë më i qëndrueshëm ndaj goditjeve pastaj sipërfaqeve prej druri, por edhe disi më e vështirë për të ruajtur, e cila duhet të merret në kur zgjedhjen e materialeve. Druri dhe guri, sidomos mermeri, janë materiale të modës dhe njerëzit që ndjekin trendet me siguri do të zgjidhin një prej tyre.

 

Metali është gjithashtu një material i modës, sidomos i lyer me ngjyra ‘mat’. Bronxi është shumë modern; ai është lehtësisht i kombinueshëm me të gjitha materialet dhe ngjyrat, sidomos kur përdoret në këmbët e tavolinës.

Pa marrë parasysh se çfarë lloj tryeze zgjidhni, rregulli është se karriget nuk duhet të ndjekin stilin ose materialet e tryezës të dhomës së ngrënies. Jini kreativë dhe të rritni bukurinë e tyrezës tuaj me karrige interesante.

 


Më të lexuarat