Secondary Adv

Ndertesat e banimit me inovative ne bote

Në ditët e sotme, shumë e më shumë njerëz janë duke lëvizur drejt metropoleve si Nju Jorku dhe San Francisko në kërkim të lehtësive dhe mundësive që gjenden në qytetet e mëdha. 

 

Por me rritjen e popullsisë, rritet edhe kostoja e jetesës, duke i lënë banorët me të ardhura më të ulëta dhe me më pak zgjedhje për strehim të përballueshëm. Arkitektët për të plotësuar kërkesat për strehim gjithmonë e rritje të popullsisë kanë projektuar modele ndërtesash banimi moderne duke përfshirë kulla që ndryshojnë formë, thithin karbonin etj.

 

Më poshtë po ju listojmë disa nga ndërtesat e banimit më inovative në botë. Ato janë:

 

1. “The Interlace” (2007-2013)- Singapor  

 

2. “25 Verde” (2007-2013)- Itali

 

3. “CityLife” (2004-2014)- Itali

 

4. “8 Spruce Street” ( 2003-2011)- Nju Jork 

 

5. “Sky Habitat” (2011-2015)- Singapor

 

6. “Songpa Micro Housing” (2012-2014)- Koreja e Jugut 

 

7. “8 House” (2007-2011)- Danimarkë 

 

8. “Absolute Towers” (2006-2012)- Kanada 

 

9. “The Wave” (2003-2009)- Danimarkë 

 

10. “L'Arbre Blanc” ( 9 qershor 2016)- Francë

 

11. “Project R6” nga Rex në Korenë e Jugut 

 

12. “Torr Kaelan” (2012-2014)- Kaliforni 


Me te lexuarat ne Inovacion