Secondary Adv

Robotet kane mesuar te flasin ne nje gjuhe krejtesisht te re

Robotët kanë komunikuar me njëri-tjetrin duke përdorur një gjuhë të përbashkët që kanë krijuar gjatë një eksperimenti të ri.

 

Ekspertët e inteligjencës artificiale në laboratorin e Elon Musk u kanë mësuar robotëve për të filluar gjuhën e tyre në mënyrë që ata mund të ndihmojnë njëri-tjetrin në kryerjen e detyrave të thjeshta.

Në të ardhmen, shkencëtarët shpresojnë të kenë një “mjet përkthyes”, i cili do të jetë në gjendje për të kthyer bisedën robot në anglisht, pasi gjuha do të bëhet më komplekse. Ekipi në OpenAI, laboratori i inteligjencës artificiale me bazë në San Francisko i krijuar nga themeluesi i Tesla-s Elon Musk, krijoi një botë ku robotët mësojnë një gjuhë që i lejon ata të përfundojnë detyra të thjeshta, të tilla si të lëvizin vetë nga pika A në B.

Ekspertët krijuar një botë dy dimensionale për të naviguar dhe robotë ose agjentë, ishin katër qarqe me ngjyrë - e gjelbër, e kuqe dhe blu. Ky plan urbanistik i lejoi robotët të komunikonin me njëri-tjetrin për të plotësuar detyrat e tyre. Ata ishin në gjendje të modifikonin mesazhet e tyre për të përmirësuar efikasitetin e komunikimit.

Agjentët ishin në gjendje të zhvillonin një gjuhë për t’ju përshtatur situatës dhe për të kryer detyra sfiduese duke komunikuar me njëri-tjetrin. Robots do të përdorë një teknikë mësimi të quajtur të mësuarit përforcues.


Me te lexuarat ne Inovacion