Secondary Adv

Sistemi super i shpejte i transportit, Hyperloop One perfundon me sukses testin e tij te pare

Sistemi i transportit super të shpejtë Hyperloop, tani nuk duket më si një fantazi shkencore, por një projekt që po bëhet realitet.

 

Kompania njoftoi përfundimin e suksesshëm të testit të saj të parë, ku podi arriti në 70 m/h. Sipas një raporti, podi aerodinamik ka gjatësi 28 metra dhe është krijuar nga alumini strukturor dhe fibra karboni. 

 

Podi përdor motor elektromagnetik dhe teknologjinë mag-lev, që mund të transportojë si pasagjerët ashtu edhe mallrat me shpejtësi supersonike. Hyperloop One tani është gati për të nisur fazën e ardhshme të testimit me qëllim që të arrijë shpejtësinë 500 mph dhe më pas 750 mph. Sipas themeluesve të Hyperloop One qëllimi përfundimtar është që ta të mund të transportojnë ngarkesat deri në vitin 2020 dhe pasagjerët deri në vitin 2021.

Me te lexuarat ne Inovacion