Secondary Adv

Droni me i shpejte ne bote

Droni më i shpejtë i garave, i quajtur DRL RacerX, arrin një shpejtësi maksimale të paparë më parë rreth  289 km/h. Me këtë shpehtësi ai ka vendosur rekord botëror, megjithëse peshon vetëm 800 gram.

 

 

Lidhja “Drone Racing” e vendosi rekordin duke përdorur kuadrotik të projektuar posaçërisht për bateri me telekomandë.

Për të vendosur rekordin, avioni duhet të fluturojë përpara dhe prapa me radhë përgjatë një kursi matjeje prej 100 m (328 ft), me rekordin zyrtar të vendosur si mesatarja e shpejtësisë më të lartë të arritur në secilin prej këtyre fluturimeve.

“Vendosja e rekordit nga RacerX përfaqëson kulmin e viteve të inovacionit teknologjik nga ekipi ynë i inxhinierëve dhe ne jemi shumë të gëzuar që arritëm të zbulojmë dronin më të shpejtë të garave në tokë”: tha Nicholas Horbaczeëski, themelues i DRL.


Me te lexuarat ne Inovacion