Secondary Adv

635 milion dollare investime per te ndertuar 11 ferma diellore ne Egjipt

Share on Google+

Një investim prej 635 milion dollarë, do të ndihmojë në ndërtimin, operimin dhe mirëmbajtjen e 11 centralëve diellorë në Egjipt.

 

Kapaciteti i kombinuar i bimëve është 500 megavat dhe do të jetë një nga investimet më të mëdha private i bërë vitet e fundit në sektorin e energjisë. Një pjesë e programit të FIT (Feed-In Tariff) me vlerë prej 730 milion dollarë në Benban, pranë Asëan, synon të mobilizojë investimet private për të ndërtuar parkun më të madh fotovoltaik në botë, duke shfrytëzuar burimet e mëdha diellore të vendit.

 

Përveç ndihmës për nxitjen e rritjes ekonomike, projekti do të ndihmojë në nxitjen e ekonomisë lokale, duke përfshirë krijimin e vendeve të punës të përkohshme dhe afatgjata dhe ndihmën në reduktimin e emetimeve të gazrave serrë.

"Ky investim historik tregon se kur të keni reformat e duhura politike dhe një qeveri e gatshme për të lejuar një përfshirje të madhe të sektorit privat, ju mund të tërheqni investitorë në çdo sektor, duke përfshirë edhe infrastrukturën”, tha Mouayed Makhlouf, Drejtor i IFC për Lindjen e Mesme dhe Afrikën  Veriore.

“Investime si këto janë bërthama e rritjes ekonomike, e cila është e nevojshme në Egjipt.” Programi diellor FIT i Egjiptit, i cili përfshin projekte të financuara nga institucione të tjera si Banka Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim dhe Proparco, pritet të jetë një nga investimet më të mëdha të huaja direkte në vite, duke tërhequr investime deri në 2 miliardë dollarë.


Me te lexuarat ne Inovacion