Secondary Adv

Kina planifikon te ndertoje nje tren qe udheton tre here me shpejt se Hyperloop i Elon Musk

Kina po planifikon krijimin e një treni supersonik, i cili që mund të arrijë një shpejtësi prej 2,485 mph (4,000km /h).

 

“Treni fluturues” është një pod pasagjerësh i cili udhëton nëpër një tub vakumi duke përdorur pezullimin magnetik (maglev), të ngjashëm me Hyperloop të Elon Musk, i cili kërkon të arrijë shpejtësinë prej 1,200 km/h.

Korporata e Shkencës dhe Industrisë së Hapësirës së Kinës (CASIC) zotëron më shumë se 200 patenta për projektin, shkruan Quartz. CASIC pretendon se sistemi i tyre i tubave do të jetë i pari i projektuar për shpejtësi supersonike, megjithëse fillimisht qëllimi i tyre është të arrijnë një shpejtësi modeste prej 621 mph (1.000km /h). Kontraktuesit njoftuan se do të transportonin “trenin fluturues” në gjashtëdhjetë vende të Azisë, Lindjes së Mesme, Evropës dhe Afrikës.

Ai do të jetë gjithashtu dhjetë herë më i shpejtë se treni më i shpejtë në botë, i cili është gjithashtu në Kinë. Shefi projektuesi, Mao Kai, hodhi poshtë shqetësimet rreth biletave duke qenë shumë të shtrenjta për njerëzit normalë. Më parë këtë muaj, Hyperloop One përfundoi testin e parë të suksesshëm për sistemin e tij të transportit, duke shënuar atë që firma thotë se është debutimi i ‘agimit të një epoke të re të transportit’.


Me te lexuarat ne Inovacion