Secondary Adv

10 qytetet me te mire per te bere biznes ne Azi

Gjatë viteve të fundit, vendeve të Azisë u është kushtuar më shumë vëmendje nga sipërmarrës anekënd botës.

 

Një raport i ri nga Banka Botërore tregon se Azia ka rreth gjysmën e ekonomive më të mëdha në botë, për shkak të lehtësirave që ajo ofron për të hapur një biznes të vogël apo të mesëm. Raporti rendit 189 ekonomi botërore.

 

"Një klimë më e mirë biznesi që u mundëson sipërmarrësve të ndërtojnë një  biznes  dhe të riinvestojnë  në komunitetet e tyre është çelësi për rritjen ekonomike lokale dhe globale”: tha Presidenti i Grupit të Bankës Botërore Jim Yong Kim. 

"Të bësh biznes tregon se ekonomitë me rregullat më të mira të biznesit kanë më shumë gjasa të fuqizojnë sipërmarrësit lokalë për të krijuar më shumë vende pune - një hap tjetër në drejtimin e duhur drejt përfundimit të varfërisë së skajshme deri në vitin 2030."

Këtu janë 10 vendet më të mira aziatike për të bërë biznes:

 

1. Shangai

 

2. Singapor

 

3. Pekin

 

4. Mumbai

 

5. Bangkok

 

6. Kuala Lumpur

 

7. Taipei

 

8. Tokio

 

9. Seul

 

10. Hong Kong


Me te lexuarat ne Inovacion