Secondary Adv

15 ndertesat me te bukura ne te gjithe boten

Në këtë artikull do ju tregojmë disa nga ndërtesat më të bukura,të cilat janë bërë të njohura në mbarë botën për formën, funksionin dhe arkitekturën e tyre. 

 

Ato janë:

 

1. Burj Al Arab, Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe 

 

2. Pallati i Katerinës, Shën Petersburg, Rusi 

 

3. Château Frontenac, Kebek, Kanada

 

 

4. Dyqani i Dior, Omotesando, Tokio

 

5. Gresham Palace, Hungari

 

6. Hagia Sophia, Stamboll

 

7. Institute for Sound and Vision, Hilversum, Hollandë 

 

8. Qendra Lincoln, Nju Jork, SHBA

 

9. Mont St Michel, Francë

 

10. Ndërtesa Bloch e Muzeut Nelson-Atkins, Kansas City, MO 

 

11. Ndërtesa e Operës dhe Baletit, Oslo, Gjermani 

 

12. Sagrada Familia, Barcelonë

 

13. The Gherkin, Londër, Mbretëria e Bashkuar

 

 

14. Wat Rong Khun, Chiang Rai, Tajlandë

 

15. Pallati Potala, Tibet, Kinë


Me te lexuarat ne Inovacion