Secondary Adv

Arabia Saudite po planifikon ndertimin e nje mega qyteti 500 miliard dollare

Arabia Saudite ka njoftuar për planet e saj për ndërtimin e një  qyteti futuristik me kosto rreth 500 miliardë dollarë.

 

Ai do e sigurojë energjinë plotësisht nga burime alternative dhe të jetë një qendër inovative për të ardhmen. Projekti, i quajtur Neom, do të ndërtohet në tokë të paprekur përgjatë bregut të Detit të Kuq në afërsi të Egjiptit dhe Jordanisë dhe do të përfshijë tre vende. Planet ambicioze, të shpallura nga Princi i Kurorës Mohammed bin Salman do të sjellin përdorimin e dronëve, makinave pa shofer dhe robotikës.

Zona 26,500 km katrorë (10,230 milje katrore) do të fokusohet në industri përfshirë energjinë dhe ujin, bioteknologjinë, ushqimin, prodhimin e avancuar dhe argëtimin. Ajo do të jetë ngjitur me Detin e Kuq dhe Gjirin e Akabës, dhe afër rrugëve të tregtisë detare që përdorin Kanalin e Suezit.

Masa tokësore do të shtrihet në Egjipt dhe Jordani, duke e bërë atë zonën e parë private që mbulon tre vende. Qyteti do të jetë një qendër për teknologjinë, duke përfshirë krijimin e dronëve, makinave pa shofer dhe robotëve.


Me te lexuarat ne Inovacion