Secondary Adv

Turbina e eres me e fuqishme ne bote

Kompania gjermane Enercon ka ndërtuar turbinën e erës më të fuqishme në botë. E quajtur Enercon E-126, ajo është 198 m e lartë.

 

Duke pasur një bosht me lartësi 135 m dhe një diametër rotori prej 126 metrash, ajo ka aftësinë të prodhojë 7.58 megavat energji për turbinë. Fillimisht fuqia e prodhimit ishte 6 MW, por pas një rishikimi në vitin 2009, ajo u rrit në 7MW. Pesha e krijimit të kullës së turbinës është 2,500 ton. Gjeneratori dhe rotori, duke përfshirë edhe tehun, peshojnë respektivisht 220 dhe 364 ton.

Kjo sjell një peshë totale rreth 6,000 ton. Ndërtimi i një turbine të tillë kushton 14 milionë dollarë, duke përjashtuar kostot e instalimit. Turbina e parë u instalua për hërë të parë në Emden, Gjermani në vitin 2007 dhe që atëherë, më shumë se 150 prej këtyre turbinave janë instaluar në mbarë botën.


Me te lexuarat ne Inovacion