Secondary Adv

Qyteti i pare lundrues ne bote do te ndertohet ne Paqesor ne vitin 2020

Share on Google+

Kombi i parë i lundrues në botë do të shfaqet në Oqeanin Paqësor larg ishullit të Tahitit në vitin 2020.

 

Një pjesë e vogël e hoteleve, shtëpive, zyrave, restoranteve dhe më shumë do të ndërtohen në vitet e ardhshme nga Instituti jofitimprurës Seasteading, i cili shpreson të “çlirojë njerëzimin nga politikanët.”

Plani radikal, i financuar nga themeluesi i PayPal Peter Thiel, kishte pwr qwllim krijimin e një kombi të pavarur që do të lundronte në ujërat ndërkombëtare dhe të vepronte sipas ligjeve të veta. Në një intervistë, Joe Quirk president i Institutit Seasteading, tha se dëshiron të shohë 'mijëra qytete lundruese deri në vitin 2050, ku secili prej tyre tw ofrojw mënyra të ndryshme të qeverisjes’.

Kombi i vogël, një koleksion prej 118 ishujsh në Paqësorin jugor me një popullsi pak më shumë se 200,000 njerwz i ka dhënë Institutit Seasteading 100 hektarë plazhe për të punuar.

Ishujt lundrues do të kenw fermat e akuakulturës, kujdesin shëndetësor, mjediset kërkimore mjekësore dhe qendrat e qëndrueshme të energjisë. Një raport i fizibilitetit nga firma hollandeze e inxhinierisë Deltasync tha se platformat katrore dhe pentagoni do të kishin njw gjatësi rreth 50 metwr dhe anë 50 metwr tw larta pwr tw mbrojtur ndërtesat dhe banorët.

Sipas planeve platformat do të bëhen prej betoni të armuar dhe do të mbështesin ndërtesa trekatëshe si apartamente, zyra dhe hotele pwr mw shumw se 100 vjet. Është parashikuar që 250 deri nw 300 njerëz do të blejnw shtëpitw e para nw kwtw qytet lundrues.


Më të lexuarat