Secondary Adv

12 rruget me te rrezikshme ne bote

Share on Google+

Rrugët janë mënyra më e zakonshme e transportit në pothuajse të gjitha vendet e botës. Ka disa rrugë që janë me të vërtetë të rrezikshme dhe duhet të jeni shumë të kujdesshëm për të kaluar në to.

 

Këto rrugë janë të njohura për normën e lartë të vdekjeve për shkak të rrezikshmërisë së tyre. Është vlerësuar se rreth 1.3 milion njerëz vdesin çdo vit në aksidentet e trafikut. Këto rrugë janë ato që testojnë mprehtësinë, saktësinë dhe guximin e çdo shoferi. 

Më poshtë është një listë me 12 rrugët më të rrezikshme në botë.

 

1. Stelvio Pass, Italia Veriore

 

2. Rruga Taroko Gorge, Tajvan

 

 

3.Rruga Skipper Canyon, Zelanda e Re 

 

4. Passage du Gois, Francë 

 

5. Tianmen Mountain Road, Kinë

 

6. Autostrada Karakoram, që shtrihet nga Kina në Pakistan 

 

7. Zoji La Pass, Indi

 

8. Rruga Guoliang, Kinë

 

9. Arica to Iquique, Kili

 

10. Trollstigen, Norvegji

 

11. A682, Angli

 

12. Autostrada James Dalton, Alaskë 


Me te lexuarat ne Inovacion