Secondary Adv

SpaceX nis me sukses anijen kozmike top sekret te quajtur Zuma

Share on Google+

SpaceX ka nisur me sukses misionin e saj të parë të vitit 2018, pasi arriti një rekord vitin e kaluar me 18 lëshime gjithsej. Nisja e parë këtë vit solli një rëndësi të veçantë. Zuma eshte një anije sekrete e porositur nga qeveria e SHBA për një mision të fshehtë.SpaceX lëshoi Zuma-n nga objekti i saj i nisjes SLC-40 në Cape Canaveral në Florida. Ngarkesa do të dorëzohet në orbitën e ulët të Tokës sipas parametrave të misionit, por ne nuk dimë ndonjë gjë tjetër për qëllimin, projektin apo misionin e synuar, sepse është e gjitha e papublikuar. SpaceX ka lëshuar edhe ngarkesa të tjera të rëndësishme për në SHBA, duke përfshirë planin hapësinor X-37B të Forcave Ajrore.

Kjo nisje përfshinte gjithashtu një rikuperim të shtytësit të fazës së parë të përdorur me Falcon 9, i cili u kthye në Cape Canaveral dhe u ul në bllokun e saj të uljes LZ-1 pas vendosjes dhe ndarjes nga faza e dytë. SpaceX tani mund të presë testin e tij të ardhshëm për këtë vitin duke nisur raketën e madhe të rëndë për herë të parë.


Me te lexuarat ne Inovacion