Secondary Adv

Volkswagen dhe Nvidia jane gati per te ndertuar mikrobusin e tyre elektrik

Share on Google+

Nvidia dhe Volkswagen do të fuqizojnë teknologjinë e inteligjencës artificiale në automjetet e së ardhmes. 

Partneriteti midis Nvidia dhe Volkswagen I.D Buzz, do të përqëndrohet në të ashtuquajturat karakteristika "Inteligjente të Pilotit", duke përfshirë përdorimin e të dhënave të sensorit për ta bërë më të lehtë, më të sigurt dhe më të përshtatshëm për shoferët. Karakteristikat e AI do të bazohen në platformën Nvidia Drive IX dhe mundësojnë funksione si hapja e derës me njohje të fytyrës, hyrje me gjeste për kontrollet e kabinëve, njohje të zërit, madje edhe monitorimin e gjendjes së vëmendshme dhe të hutuar të shoferit  dhe alarme të sigurisë për t'i sjellë ata në përqëndrim. Nvidia ka punuar me automakers për të vendosur tiparet e inteligjencës artificiale për disa kohë dhe ka zbuluar një numër partnerësh në këtë front vitin e kaluar në CES, duke përfshirë Audi dhe Mercedes-Benz, kështu që shtohet edhe Volkswagen.

“Artificial Intelligence” në automjete, shpesh mendohet si një mjet me aftësi të plota të vetëdrejtimit, dhe  ky është një shembull i asaj që mund të jetë në gjendje të bëjë në prodhimin më të afërt të makinave. I.D. Buzz e Volkswagen-it po synon të hyjë në prodhim në vitin 2022 dhe duhet të vijë me AI në bord, falë këtij partneriteti sot. Furgoni në foto është një ilustrim, por ai mund të jetë diçka më e mirë se kaq.


Me te lexuarat ne Inovacion