Secondary Adv

Vendet me fuqine punetore me te lire ne bote

Share on Google+

Në vendet në zhvillim dhe të pazhvilluara të botës, njerëzit po marrin paga jashtëzakonisht të ulëta, edhe pas orëve të shumta të punës.

 

Ndërsa këto vende tërheqin më shumë investitorë nga e gjithë bota, punëtorët e lirë dhe të kualifikuar janë objektivi kryesor i këtyre investitorëve për të përfituar sa më shumë nga investimet. Fatkeqësisht, sot ka ende miliona njerëz që paguhen aq pak sa kostoja e një hamburgeri të vetëm në Amerikë në muaj. Në këtë artikull do të diskutojmë për 15 vendet me fuqinë punëtore më të lirë në botë. Ata janë:

 

1. Uganda 

Pagat minimale (në vit): 22 dollarë

2. Gjeorgjia

Pagat minimale (në vit): 96 dollarë

3. Kuba

Pagat minimale (në vit): 108 dollarë

4. Kirgistani

Pagat minimale (në vit): 181 dollarë

5. Bangladeshi

Pagat minimale (në vit): 228 dollarë

6. Tanzania

Pagat minimale (në vit): 240 dollarë

7. Gambia

Pagat minimale (në vit): 317 dollarë

8. Guinea-Bissau

Pagat minimale (në vit): 361 dollarë

9. Venezuela

Pagat minimale (në vit): 372 dollarë

10. Malavia

Pagat minimale (në vit): 412 dollarë

11. Liberia

Pagat minimale (në vit): 453 dollarë

12. Kongo

Pagat minimale (në vit): 472 dollarë

13. Taxhikistan 

Pagat minimale (në vit): 487 dollarë

14. Gana

Pagat minimale (në vit): 488 dollarë

15. Madagaskar

Pagat minimale (në vit): 490 dollarë


Me te lexuarat ne Inovacion