Secondary Adv

10 keshtjellat me te bukura ne bote

Share on Google+

Ajo që dikur ishte një strukturë e zakonshme për mbretërit, qeveritarët dhe për njerëzit shumë të pasur tani është një vend i rrallë banimi.

 

Kështjellat që ekzistojnë ende sot janë shpesh relike nga qindra vjet më parë. Shumë  prej tyre janë rënuar për shkak të mungesës së fondeve për t’i rindërtuar dhe mirëmbajtur.

Kështjellat që ekzistojnë sot janë atraksione kryesore turistike, duke ‘joshur’ miliona vizitorë nga e gjithë bota. Kështjellat e përmendura në listën e mëposhtme janë ndër më të bukurat  në botë. Ato  kanë histori të gjatë, disa janë përdorur si fortesa gjatë luftërave dhe betejave dhe të tjera si vendbanim privat për familjet më të pasura. Disa nga kështjellat janë ndërtuar në mes të ujit, ndërsa të tjera në majë të kodrave.

 

Cilat janë kështjellat më të bukura në botë? Hidhini një sy listës së mëposhtme.

 

1. Alkazar i Segovisë, Spanjë

 

2. Kështjella Miranda, Belgjikë

 

3. Kështjella Windsor, Angli

 

4. Kështjella Bodiam, Angli

 

5. Kalaja e Pragës,Republika Çeke

 

6. Kalaja Kilkenny, Irlandë 

 

7. Kalaja e Conwy-Wales, Mbretëri e Bashkuar 

 

8. Kalaja Hohensalzburg, Austri

 

9. Kalaja Neuschwanstein, Gjermani 

 

10. Mont Saint Michel, Francë


Më të lexuarat në Inovacion