Secondary Adv

Dubai fillon testimin e podeve autonome

Share on Google+

Zyrtarët e Autoritetit të Rrugëve dhe Transportit të Dubait (RTA) shfaqën dy automjete në formë kubi të ndërtuara nga kompania amerikane "Next Future Transportation" me qendër në Shtetet e Bashkuara, të cilët qarkulluan në një rrugë kryesore në Dubai.

Kalimtarët ndaluan të provonin mjetet me gjashtë vende dhe qëndruan të shikonin testin. Zyrtarët e RTA thanë se kanë ndarë 1.5 milionë dirheme ($ 410,000) për kërkime të mëtejshme dhe zhvillim të automjeteve, të cilat Dubai shpreson të përdoren për transportin lokal para 2030, gjë që synon të realizojë 25% të transportit të përditshëm. "Këto teste kanë për qëllim zhvillimin e performancës së këtyre automjeteve," shtoi ai, pa dhënë detaje mbi koston e projektit. “Ai tha se janë duke u zhvilluar disa projekte, duke përfshirë autobusë që vetëdrejtohen dhe një sistem transporti detar”.

Nuk është dhënë asnjë datë për fillimin e shërbimit. Zyrtarët e RTA thanë se shpresonin të kishin një plan më solid për programin deri në fund të vitit 2018 ose në fillim të vitit 2019. Automjetet janë të mundësuar nga energjia elektrike dhe kanë një shpejtësi maksimale prej 80 km (50 milje) në orë. Dubai vitin e kaluar zbuloi planet për një "taksi fluturuese".


Më të lexuarat në Inovacion