Secondary Adv

Ky sensor do e beje parkimin me te lehte dhe me te sigurt

Share on Google+

A e dini se 14 për qind e të gjitha aksidenteve të automjeteve ndodhin në parkingje? Sipas Institutit të Sigurimit për Sigurinë në Autostradë ose IIHS, parkingjet janë zona tepër të rrezikshme.

Shoferët duhet të jenë më vigjilentë kur bëhet fjalë në lëvizjen e këtyre hapësirave për të shmangur aksidentet. Për fat të mirë ka një pajisje të quajtur FenSens që do të lajmërojë nëse jeni duke iu afruar shumë objekteve, kështu që ju e dini kur duhet të përdorni frenat. Tani për tani, është vetëm 120 dollarë në dyqanin e mekanikës popullore. FenSens është sensor i cili instalohet pothuajse në çdo automjet. Ajo dërgon sinjale të menjëhershme audio, vizuale dhe dridhje drejtpërdrejt në telefonin tuaj për makina ose objekte të ndodhura përpara ose pas jush gjatë manovrimit të automjetit tuaj. Kjo pajisje është veçanërisht e dobishme për makinat e vjetra që nuk janë të pajisura me kamera të pasme ose ndonjë lloj teknologjie sensorësh. Ky sensor instalohet në më pak se 5 minuta.

 


Më të lexuarat në Inovacion