Secondary Adv

Sistemi Hyperloop super i shpejte do te lidhe qytetet europiane

Share on Google+

Një revolucion në transport ka filluar në Evropë, pasi fillon ndërtimi i rrugës se parë Hyperloop të kontinentit.

 

Struktura eksperimentale do t'i ndihmojë mbështetësit e saj amerikanë të zhvillojnë versionin e vet të sistemit të shpejtësisë së lartë të Elon Musk. Hyperloop premton të çojë pasagjerët përmes tubave të vakumit në pode të vogla, duke udhëtuar me shpejtësi deri në 670mph (1.000kph). Teknologjia, e cila përdor magnetë super të fuqishëm për të ngritur lart në ajër podet bartës, mund të shkurtojë kohën e marrë për të udhëtuar në mes të qyteteve të mëdha për disa orë. Tubat me presion të ulët u pritën nga ekipi hulumtues i teknologjisë Hyperloop Transportation Technologies në Toulouse, Francë, javën e kaluar. 

Firma, me seli në Culver City, Kaliforni, do të përdorë pjesët në ndërtimin e një sistemi të mbyllur prej 320 metrash, i ndërtuar për të testuar podet prototip dhe teknologji të tjera, që do të funksionojnë këtë vit. Një sistem i dytë në shkallë të gjerë që shtrihet 0.6 kilometra (një kilometër) - i ngritur mbi tokë nga shtyllat - do të përfundojë në vitin 2019, tha firma me një deklaratë të saj. HTT ka nënshkruar marrëveshje me zyrtarë në Ohajo, Korenë e Jugut dhe Indi për të ndërtuar gjurmët Hyperloop, por është ende  për të pritur rreth ndonjë plani për një rrugë evropiane.

 

Një numër firmash të ndryshme konkurrojnë për të ndërtuar Hiperloopin e parë në botë bazuar në dizajnet fillestare të Musk, por HTT dhe Los Angeles me konkurrencën Virgin Hyperloop One janë dy garuesit e parë. Qendra evropiane e testimit të HTT-së është e bazuar në një strukturë të vogël në Aeroportin Francez të Toulouse-it, një bazë  ish-ushtarake. Qendra tani ka marrë seksionin e parë të tubave të provës, të cilat kanë një diametër të brendshëm prej katër metrash, duke i lejuar ata të strehojnë kapsulat e pasagjerëve dhe kontejnerët e transportit, tha kompania.

 

Nënstacioni prototip i pasagjerëve që HTT do të shtyjë përmes tubave është aktualisht afër përfundimit në Carbures në Spanjë. Kompania planifikon të zbulojë publikisht objektin dhe rrugën prototip gjatë këtij viti. sistemet hyperloop mund të revolucionarizojnë transportin nëpër botë - por ndërsa Mbretëria e Bashkuar do të ketë një të tillë, mund të duhet kohë  para se të shohim një sistem të tillë në Britani.


Më të lexuarat në Inovacion