Secondary Adv

Apple dhe Amazon ne gare per dronet e shperndarjes

Share on Google+

Të mërkurën, Departamenti i Transportit i SHBA njoftoi 10 projekte pilot të fituara me avionë që do të ndihmojnë transportin ajror pa pilot. Ndër fituesit ishin gjigandët e teknologjisë Silicon Valley Google, Intel, Qualcomm dhe Microsoft. 

 

Fituesit e përzgjedhur do të jenë në gjendje të kryejnë  fluturime eksperimentale të avionëve që janë përtej rregullave të përshkruara nga Administrata Federale e Aviacionit (FAA). Duke vepruar kështu, ata do të kenë qasje në një miratim më të shpejtë rregullator për shpërndarjen e pakove, inspektimin e infrastrukturës dhe disa eksperimente të dronëve që shpëtojnë jetë, si dhënia e furnizimeve mjekësore si gjaku dhe defibrilatorët. 

 

Ata gjithashtu do të jenë në gjendje të kryejnë eksperimente  të dronëve në mjedise potencialisht të rrezikshme, të tilla si fluturimi mbi turmat, mjediset që janë jashtë fushës së vizionit të operatorit të dronit dhe gjatë natës, të gjitha këto janë skenarë që zakonisht janë të ndaluara nga FAA. Të dhënat e mbledhura nga këto projekte pilot do të formojnë bazën e një kuadri të ri rregullator për integrimin e sigurtë të avionëve në hapësirën ajrore kombëtare. Chao shtoi se përdorimi i dronit në SHBA po rritet, me 1.1 milionë dronë të regjistruar tashmë me FAA. Projektet e testimit të 10 pilotëve të përzgjedhur nga 149 aplikacione janë në Kaliforni, Tennessee, North Dakota, Nevada, Kansas dhe shtete të tjera. Amazon, i cili shpreson që një ditë të dorëzojë pako me një flotë dronësh. Ne jemi të fokusuar në zhvillimin e një modeli të sigurt operativ për dronët në hapësirën ajrore dhe ne do të vazhdojmë punën tonë për ta bërë këtë një realitet", tha Brian Huseman, nënkryetar i Amazon i politikës publike. 

 

Shumica e planeve të dronëve të Apple mbeten një mister, megjithatë, ai mori miratimin e FAA-s në 2016 për një propozim për të fluturuar me dronë për të përmirësuar aplikacionin e saj për Hartat me të dhëna më të sakta mbi mbylljet e rrugëve dhe shenjat rrugore. Atë vit, ajo gjithashtu paraqiti një patentë të titulluar "Apple Invents një Sistem Grafik të Përmirësuar për Lojrat ", duke sugjeruar se është duke eksploruar teste rreth automjeteve ajrore pa pilot. 


Më të lexuarat