Secondary Adv

Krijohet birra e vecante per astronautet

Share on Google+

Një birrari australiane dhe një firmë  hapësinore inxhinierike janë bashkuar për të hartuar një shishe për të lejuar astronautët të pijnë birrë në hapësirë. Së pari, 4 Pines Brewing dhe Sabre Austronautics Australia krijuan Vostok Space Beer.   

 

"Duke krijuar me sukses një birrë që mund tëkonsumohet në hapësirë, ne tani duhet të bëjmë shishe në mënyrë që astronautët dhe turistët e hapësirës së ardhshme mund të pijnë në hapësirë ​​ashtu siç bëjmë në tokë", shkruan kompania. Sfida më e madhe me të cilën përballen është paaftësia e përmbajtjes së lëngshme për tu derdhur në gravitet zero. Për të bërë të mundur konsumimin e birrës nga një shishe në të njëjtën mënyrë si në Tokë, duhet të krijohej një shishe e veçantë e birrës hapësinore. 

 

'Është në thelb si të bësh një rezervuar karburanti për birrën tënde', shpjegonin ata. Shishja e Birrës Hapësinore Vostok përdor teknologji  të modifikuar bazuar në rezervuarë të karburantit për të shpërfillur sfidën e pijes në gravitet zero. 4 Pines Brewing donte të sigurohej që astronautët kishin të njëjtën ndjenjë duke pirë një birrë në hapësirë ​​ashtu siç bëjnë në shtëpi në Tokë. Sabre bëri një shirit që nxjerr birrën nga fundi i shisheve në qafë, duke shndërruar çdo shishe normale në thelb në një rezervuar karburanti. Dizajni i shisheve tashmë ka pësuar disa raunde testimi, sipas Space.com. Versione të ndryshme të saj u hodhën nga një lartësi prej 23 metrash për të provuar se sa mirë birra ka mbajtur tensionin sipërfaqësor në xham, plastikë dhe çelik inox. Pastaj u vendosën në plastikë.

 

 

Të dy kompanitë kanë investuar $ 40,000 në financimin e kësaj nisme për ta bërë këtë birrë të veçantë realitet. Pas kësaj, projekti është financuar plotësisht duke përdorur fitimet nga birra 4 Pines Brewing e cila shet në të gjithë Australinë. Birra është një stil  i thatë irlandez bërë me një linjë prej shtatëekstrakteve të forta tëmajasë. "Ne kemi zgjedhur një birrë me aromë të lartë si recetë bazë për të siguruar që udhëtarët hapësinorë  të mund të shijonin aromën e plotë të stilit irlandez, pa marrë parasysh kohëzgjatjen e fluturimit", shpjegoi kompania. Profili i aromës është i kafesë, çokollatës dhe karamelit.


Më të lexuarat