Secondary Adv

Tuneli i Tesla-s, ku makinat do levizin mbi rrota elektrike

Share on Google+

Një paraqitje e parë e shkurtër e një tuneli në Los Anxhelos ende në fazë testimi i cili është i gjatë pothuajse dy milje, është ndarë në Twitter dhe Instagram nga themeluesi i Tesla Elon Musk.

Miliarderi zbuloi pamjet e gërmimeve eksploruese të kompanisë së tij Boring, e cila do të jetë e hapur për publikun dhe do të ofrojë udhëtime falas brenda disa muajsh. Musk së pari kishte idenë për ndërtimin e tuneleve të nëntokë për shkak të nivelit të lartë të trafikut në LA. Sipas planeve të tij, tuneli i financuar privatisht do të mbajë makina në 'rrota elektrike' në 150 milje në orë (240 kph) për të lehtësuar Los Angelos nga trafiku i mbingarkuar. Kompania shpreson të zvogëlojë në mënyrë drastike kostot e tunelimit, duke përdorur shkëmbin e gërmuar për të siguruar materiale ndërtimi për strehim të përballueshëm. Videoja e përbashkët e Muskut ka zbuluar se si mund të duket një udhëtim përmes tunelit. Duke shkruar në Instagram, ai tha: 'Tuneli i parë Boring Company nën LA është pothuajse gati’. 

  

Në janar, doli se planet e Muskut për të gërmuar një tunel nën Los Anxhelos për të reduktuar trafikun famëkeq të qytetit kishte ardhur një hap më afër realitetit. Kompania Boring paraqiti plane për të ndërtuar një bosht prej 6.5 milje (10.5 km) nën Culver City, California. Rruga e propozuar 6.5 milje (10.5 km) shkon nga SpaceX në Hawthorne të West Los Angeles, duke kaluar nën Boulevard Sepulveda përmes Culver City. Planet u prezantuan para këshillit të qytetit të Culver City të County Los Angeles nga Jehn Balajadia, koordinatori i operacioneve të kompanisë Boring . Duke folur në atë kohë, ai tha: 'Qëllimi i kompanisë Boring është të lehtësojë trafikun që shkatërron shpirtin dhe të shtojë tranzitin publik'. Pasi të jetë operacional, këmbësorëve dhe çiklistëve  do t'i jepet prioritet udhëtimi në pode, për më pak se çmimi i një bilete autobusi, thotë Musk.  


Më të lexuarat