Secondary Adv

Apple Watch me nje aplikacion te ri komunikimi

Share on Google+

Biseda me miqtë dhe familjen tuaj me një orë Apple tani është aq e lehtë sa ju duhet vetëm të shtyni një buton. 

 

Apple ka prezantuar një aplikacion të ri në sistemin e fundit operativ të Apple Watch, i quajtur watchOS 5, i cili u lejon përdoruesve të dërgojnë mesazhe të shpejta zanore në kontaktet e tyre. I quajtur "Walkie-Talkie" ose i ngjashëm me një radiomarrës, përdoruesit flasin në orën Apple të tyre për të dërguar një mesazh. Walkie-Talkie është vetëm një prej disa karakteristikave të reja që Apple njoftoi se do jenë pjesë e  Apple Watch gjatë Konferencës së saj vjetore të Zhvilluesve Botërorë, që u zhvillua këtë të hënë. Ne jemi të kënaqur me ndikimin pozitiv që Apple Watch ka në jetën e njerëzve, "tha Jeff Williams, drejtori operativ i Apple. 'Apple Watch po ndihmon klientët tanë të qëndrojnë të lidhur, të përmirësojnë aftësinë e tyre dhe në shumë raste të zbulojnë kushte kërcënuese për jetën. 

Me hedhjen në treg të watchOS 5, ne jemi të gëzuar për të prezantuar funksione të reja të aktivitetit dhe komunikimit që do e çojnë orën e Apple në një nivel krejt të ri. Çdo përdorues duhet të ketë një orë nga Apple në mënyrë që të komunikojë me njëri tjetrin në Walkie-Talkie. Për ta përdorur atë, përdoruesit shtypin një buton në pjesën anësore të Apple Watch, flasin dhe personi tjetër do të dëgjojë atë që po thuhet. Pastaj, personi tjetër mund të përgjigjet me mesazhin e tij. Ky lidhje e re orë me orë është e shpejtë, personale dhe mund të aktivizohet mes çdo përdoruesi të pajtueshëm të Apple Watch anekënd botës nëpërmjet Wi-Fi ose internetit në telefon, "tha Apple në një deklaratë. Apple shtoi se mesazhet Walkie-Talkie duhet të jenë më të lehta se sa të bëjnë një telefonatë, por më të personalizuara sesa dërgimi i një teksti. 

 

Walkie-Talkie nuk është e vetmja mënyrë që do ta bëjë më të lehtë komunikimin me anë të Apple Watch. Asistenti dixhital i Apple ka pësuar një ndryshim, me përmirësimin e sporteve, hartave dhe informacioneve të rrahjes së zemrës. Më e rëndësishmja, përdoruesve nuk u duhet më të thonë 'Hey Siri' në mënyrë që të aktivizohet. Në vend të kësaj, ata mund të ngrenë kyçin e dorës dhe të flasin afër orës për të komunikuar më pas me ndihmësin dixhital të Apple. Ata gjithashtu mund të personalizojnë mënyrën e shfaqjes së butonave në Qendrën e Kontrollit të Apple Watch. Apple tha se më shumë aplikacione të palës së tretë po vijnë në Apple Watch. Tani, aplikacionet e palëve të treta mund të luajnë audio në sfond, që do të thotë që përdoruesit mund të sinkronizojnë librat e tyre audio, listat e tyre të preferuara dhe meditimet e drejtuara, në Apple Watch, dhe ato do të luhen vazhdimisht në sfond.

 

 Apple Watch gjithashtu po bëhet më i zgjuar, pasi që tani mund të zbulojë automatikisht kur ju jeni duke punuar. Kur jeni duke punuar, Apple Watch do të shfaqë nxitje në ekran për tu munduar të ju vërë juve në lëvizje. Me një ngritje të duarve, studentët gjithashtu mund të fitojnë  qasje në vende duke përfshirë bibliotekën, konviktet dhe ngjarjet, dhe të paguajnë për ushqime të shpejta, lavanderi dhe darka në kampus, thjesht duke shtuar kartat e tyre të identitetit në Portofolin e Apple Watch.


Më të lexuarat