Secondary Adv

Londra do te provoje rjetin 5G ne muajin tetor

Share on Google+

Rrjeti i parë 5G po vjen në Britaninë e Madhe me ofruesin e telefonisë celulare EE i cili njofton planet për të testuar këtë vit me klientët, teknologjinë e gjeneratës së ardhshme.  

 

Kompania në pronësi të BT do të zhvillojë një test të vogël në lindje të Londrës në tetor, i cili do të lejojë një grup të vogël njerëzish të përjetojnë lidhjen shumë të shpejtë të internetit. Me shpejtësi shkarkimi të parashikuara midis 1 deri 10Gbps, teknologjia e rrjetit 5G mund të jetë deri në 50 herë më e shpejtë se lidhjet e tanishme 4G. Filmat me definicion të lartë (HD) mund të shkarkohen në më pak se 30 sekonda, krahasuar me rreth gjashtë minuta që nevojitet në një shpejtësi4G. Testi i ardhshëm i EE do të zhvillohet në Tech City, një zonë në Londër midis Old Street dhe Shoreditch me një përqendrim të lartë të bizneseve të internetit. Dhjetë vende do të kenë qasje në rrjetin 5G,  pesë biznese të vogla dhe pesë shtëpi. Këto do të përfshijnë vende në City Road, Old Street, Hoxton Square, St Paul dhe Chiswell Street. 

 

Marc Allera, drejtor ekzekutiv i biznesit të konsumator BT, tha: "Ky testi drejtpërdrejtë është një hap i madh përpara për të bërë përfitimet e 5G një realitet për klientët tanë dhe për të siguruar që Mbretëria e Bashkuar është në fillim të paketës për teknologjinë 5G. Ne jemi duke i përqëndruar burimet tona dhe përvojën në të gjithë EE dhe BT për të siguruar që ne vazhdojmë të udhëheqim tregun e Mbretërisë së Bashkuar me një rrjet celular që vazhdon t'u japë klientëve tanë shpejtësinë më të mirë dhe mbulimin më të mirë. '5G është një pjesë themelore e punës sonë për të ndërtuar një rrjet të konverguar dhe inteligjent që i mban klientët tanë të lidhur me gjërat që kanë më shumë rëndësi për ta.  

 

Për të qenë në gjendje për të testuar rrjetin e përmirësuar, atyre që janë përzgjedhur për të marrë pjesë në test do tu jepet një pajisje prototip 5G. Pjesmarrësit në provën që do të kryhet në Londër ende nuk janë përzgjedhur. Firma në pronësi të BT pret që miratimi i 5G të fillojë miratimin e gjerë të teknologjive të tjera në zhvillim, të cilat kërkojnë një lidhje me shpejtësi të lartë, duke përfshirë integrimin e realitetit virtual (VR) dhe realitetin e shtuar (AR) me aplikacionet mobile. Ministripër dixhitalizimin, Margot James, tha: "Ne duam që Mbretëria e Bashkuar të jetë një lider global në 5G si pjesë e ambicieve tona për të krijuar një ekonomi dixhitale udhëheqëse botërore që punon për të gjithë.

 

 Iniciativat e industrisë si kjo do të ndihmojnë në sigurimin e përfitimeve të kësaj teknologjie të re revolucionare për bizneset dhe konsumatorët në të gjithë Britaninë. Kompania, e themeluar në vitin 2010, kur ofruesit e rrjetit Orange dhe T-Mobile u bashkuan, dëshiron të jetë e para që lançon një rrjet 5G në Britaninë e Madhe. Ajo shpreson të ndërtojë dhe të përmirësojë infrastrukturën e saj ekzistuese 4G. Duke qenë i pari në këtë drejtim, vendi nuk do të jetë i lehtë, me firmën rivale të telefonisë celulare O2 që gjithashtu planifikon një test të teknologjisë 5G gjatë këtij viti. O2 tha se vizitorët do të jenë në gjendje të përdorin teknologjinë nga gjysma e dytë e vitit 2018.


Më të lexuarat