Secondary Adv

Ikea do te zevendesoje plastiken me materiale te riciklueshme

Share on Google+

IKEA, Firma suedeze e mobiljeve të paketuara premtoi se do te prodhoje produkte të realizuara me materiale të rinovueshme dhe të riciklueshme.

 

Kompania thotë se dëshiron të inkurajojë konsumatorët për të jetuar një jetë më të qëndrueshme dhe t'i bëjë krijimet e saj 'me të vërtetë të qarkullueshme'. Firma po kërkon të ofrojë shërbime që e bëjnë më të lehtë për konsumatorët hedhjen e produkteve  kur të kenë përfunduar së përdoruriato, pra kur atyre nuk u duhen më këto produkte. Ajo do të rrisë gjithashtu numrin e ushqimeve bimore në restorantet e saj dhe do të zvogëlojë ndikimin e saj të përgjithshëmkimatik me një mesatare prej 70 për qind për produkt. Menaxheri i Ikeas, Lena Lena Pripp-Kovac tha:'Të bëhesh me të vërtetë qarkullues do të thotë të kesh të bësh me ndryshimet jetësore të njerëzve, zgjatjen e jetës së produkteve dhe materialeve dhe përdorimin e burimeve në një mënyrë më të zgjuar. 

 

Për ta bërë këtë një realitet, ne do të dizajnojmë të gjitha produktet që nga fillimi për ti bërë ato të riprodhueshme, riparueshme, ripërdorura, rishitura dhe gjithashtu të riciklueshme. Pipat e plastikës, pjatat, gotat plastike dhe thasët do të zhduken me faza dhe do të zëvendësohen me alternativa, sipas Guardian. Ikea tashmë është zotuar për heqjen graduale të plastikës me bazë nafte dhe është caktuar të arrijë furnizimet në shtëpi me zero emetim deri në vitin 2025. Për të ndihmuar në përmbushjen e afatit të fundit, firma ka investuar në një fabrikë ricikluese të plastikës në Holandë. Tornjorn Loof, shefi ekzekutiv i Grupit Inter Ikea, tha: Nëpërmjet madhësisë dhe arritjes sonë ne kemi mundësinë të frymëzojmë dhe të bëjmë të mundur që më shumë se një miliard njerëz të jetojnë jetë më të mirë, brenda kufijve të planetit. Ne jemi të vendosur të marrim drejtimin duke punuar së bashku me të gjithë, nga furnizuesit e lëndëve të para deri tek klientët dhe partnerët tanë. 

  

Firma suedeze, e cila ka më shumë se 360 ​​dyqane në mbarë botën, gjithashtu do të ofrojë panele diellore në 29 tregje, nga pesë që aktualisht ofrojnë produktin. Ne tani duhet të shohim prodhuesite tjerë të mëdhenj të dalin me plane ambicioze për të zvogëluar sasinë e plastikës së hedhur në raftet e tyre, tha anëtarja e fushatës Greenpeace, Elena Polisano. Me një kamion me mbetje plastike që hyjnë në det çdo minutë dhe përhapen kudo nga Arktiku në Antarktik dhe në pikën më të thellë të oqeanit, ne kemi nevojë për veprim të shpejtë dhe të shpejtë, tha ajo. Gjatë kësaj jave u zbulua se më pak se një e dhjeta e të gjithë plastikeve të bëra ndonjëherë është ricikluar. OKB tha se qeveritë duhet të konsiderojnë ndalimin ose tatimin e çantave me përdorim të vetëm ose kontejnerëve ushqimorë. 

 

Ai kreu një studim i cili është faturuar si rishikimi më i plotë i aksionit të qeverisë për të frenuar plastika me përdorim të vetëm. Ai zbuloi se deri në pesë trilionë qese plastike përdoren në mbarë botën çdo vit. Më shumë se gjashtëdhjetë vende tani po ndërmarrin veprime për të reduktuar ndotjen plastike, sipas raportit.


Më të lexuarat