Secondary Adv

10 ndertesat me te larta ne bote per 2018

Share on Google+

Në botë ekzistojnë shumë ndërtesa të cilat janë relativisht të larta dhe regjistrojnë një numër të madh katesh, të cilat mund të jenë të përdorimeve të ndryshme.  

 

Disa prej ndërtesave më të larta në botë që ka parë deri më sot syri i njeriut, janë të renditura më poshtë në një listë me 10 prej tyre ekzistente aktualisht në të gjithë botën. Ndërtesat janë të klasifikuara sipas lartësisë dhe kateve që ka secila. Gjithashtu edhe përdorimi i tyre i cili është kryesisht në funksion të shërbimeve, është pjesë e përshkrimit.     

 

 Burj Khalifa, Dubai

Lartësia e ndërtesës : 829.8 metra

Numri i kateve: 163 

Përdorimi: Banesa, Hotel, Zyra, Komunikacion 

 

2. Shanghai Tower, Shangai

Lartësia e ndërteses : 632 metra

Numri i kateve: 128 

Përdorimi: Zyra, Librari, Muze 

 

3. Abraj Al Bait, Mecca

Lartësia e ndërtesës : 601 metra

Numri i kateve: 120  

Përdorimi: Hotel, Banesa, Përdorim religjioz, Tregues i kohës 

 

4. Ping An International Finance Center, Shenzhen

Lartësia e ndërtesës : 599 metra

Numri i kateve: 115 

Përdorimi: Zyra, Tregti 

 

5. Goldin Finance 117, Tianjin

Lartësia e ndërtesës : 597 metra

Numri i kateve: 117 

Përdorimi: Zyra, Hotel, Banesa, Tregti  

6. Wuhan Greenland Center, Wuhan

Lartësia e ndërtesës : 636 metra

Numri i kateve: 126  

Përdorimi: Zyra, Hotel, Banesa  

 

7. Lotte World Tower, Seoul

Lartësia e ndërtesës : 555 metra

Numri i kateve: 123 

Përdorimi:  Zyra, Hotel, Banesa, Tregti 

8. One World Trade Center, New  York

Lartësia e ndërtesës : 541 metra

Numri i kateve: 104 

Përdorimi:  Zyra, komunikacion, vrojtim 

 

9. Chow Tai Fook Center, Guangzhou

Lartësia e ndërtesës : 530 metra

Numri i kateve: 111 

Përdorimi: Zyra, Hotel, Banesa 

  

10.Chow Tai Fook Binhai Center, Tianjin

Lartësia e ndërtesës : 530 metra

Numri i kateve: 97 

Përdorimi: Zyra, Hotel, Banesa 


Më të lexuarat