Secondary Adv

Britania synon zevendesimin e makinave me karburant

Share on Google+

 

Në të gjitha shtëpitë e reja dhe blloqet e banesave do të instalohen pika për karikimin e makinave elektrike si pjesë e skemës për rritjen e përdorimit të tyre.  

 

Sipas planeve që do të zbulohen së shpejti nga Qeveria, shtyllat e reja të dritave rrugore në rrugët ku lejohet parkimi, gjithashtu do të kenë të instaluara edhe pika për ngarkimin me bateri të automjeteve eketrike. Ministri i Transportit Chris Grayling pretendon se propozimet janë më të rëndësishmit për transportin rrugor që nga shpikja e makinës së benzinës më 1886 dhe do të sigurojnë që shoferët e makinave elektrike "të gjejnë më lehtë rimbushjen e automjeteve të tyre sesa shoferët sot të cilëve u duhet patjetër të kalojnë pranë një pike karburanti për tu furnizuar". Në një fjalim mbi strategjinë e tij "Rruga drejt Zeros" e cila tashmë ka parë një angazhim për t'i dhënë fund të gjitha shitjeve të automjeteve të reja benzine dhe naftë deri në vitin 2040. 

Z. Grayling thotë:'Ne duam që Mbretëria e Bashkuar të bëhet vendi më i mirë në bota në të cilën të zhvillojnë dhe prodhojnë automjete me emisione zero. Çmimi nuk është vetëm një mjedis më i pastër dhe më i shëndetshëm, por një ekonomi e përshtatshme për të ardhmen dhe shans për të fituar një pjesë të konsiderueshme të një tregu që vlerësohet të jetë deri në 7.6 trillion paund deri në vitin 2050. Ekspertët në Laboratorin e Kërkimeve të Transportit me bazë në Berkshire kanë vlerësuar se deri në vitin 2020, 300,000 automjete elektrike do të jenë në rrugë, shifër e cila parashikohet të rritet në 12million deri në vitin 2040. Propozimet e qeverisë lidhen me mundësinë e vendosjes së qindra mijëra pikash të reja ngarkimi në rrugët britanike. Fondi prej 400 milionë dollarë investimesh, gjysma e të cilave do të vijë nga qeveria dhe pjesa tjetër nga investitorët privatë, përfshin një program prej 40 milionë paund për të zhvilluar teknologjinë e tarifimit me kosto të ulët që do t'u lejojë shoferëve të ngarkojnë me energji makinat e tyre pa qenë nevoja ti vendosin ato në prizë. 

 

Edmund King, presidenti i AA, tha: "Infrastruktura e ngarkimit do të luajë një rol jetësor në mbajtjen larg të shoferëve nga motorët me djegie tradicionale dhe në orientimin e tyre drejt automjeteve elektrike. 'Rreth 27 për qind e shoferëve në Mbretërinë e Bashkuar dhe 52 për qind në Londër nuk kanë ende luksin për të pasur një pikë ngarkimi të tyren. Këto propozime janë një hap në drejtimin e duhur, por ka ende shumë për të bërë për të larguar shoferët nga blerja dhe përdorimi i automjeteve me naftë apo benzinë.


Më të lexuarat