Secondary Adv

Musk hap fabriken e pare Tesla jashte SHBA

Share on Google+

 

Elon Musk të martën përfundoi një marrëveshje me autoritetet kineze për të ndërtuar një fabrikë të prodhimit të makinave në Shangai, të quajtur Gigafactory 3. 

 

Fabrika e parë e Tesla jashtë Shteteve të Bashkuara, do të dyfishonte madhësinë e prodhimit global të prodhuesit të makinave elektrike. Marrëveshja u njoftua pasi Tesla ngriti çmimet për automjetet e bëra nga Shtetet e Bashkuara që shet në Kinë për të kompensuar koston e tarifave të reja të vendosura nga qeveria kineze në hakmarrje për detyrimet më të rënda të Presidentit të SHBA, Donald Trump mbi mallrat kineze. Musk ishte në Shangai të martën dhe qeveria Kineze në një deklaratë tha se e mirëpriti nismën e Tesla për të investuar jo vetëm në një fabrikë të re në qytet, një qendër të industrisë kineze të automjeteve, por edhe në kërkimin dhe zhvillimin. Kina për një kohë të gjatë ka nxitur për të kapur më shumë talentet dhe kapitalin e investuar nga prodhuesit globalë të makinave lidhur me teknologjinë e avancuar të automjeteve elektrike. 

 

"Vitin e kaluar kemi njoftuar se ne ishim duke punuar me qeverinë e Shangait për të shqyrtuar mundësinë e krijimit të një fabrike në rajon për të shërbyer në tregun kinez," tha Tesla. Sot kemi nënshkruar një marrëveshje bashkëpunimi për Teslën për të filluar ndërtimin e Gigafactory 3, një fabrikë të re për prodhimin e automjeteve elektrike në Shangai. Ne presim që ndërtimi të fillojë në të ardhmen e afërt pasi të marrim të gjitha miratimet dhe lejet e nevojshme. "Nga atje, do të duhen rreth dy vjet derisa të fillojmë prodhimin e automjeteve dhe pastaj dy deri tre vjet përpara se fabrika të jetë plotësisht e mbushur për të prodhuar rreth 500,000 automjete në vit për klientët kinezë. Kjo do të bënte fabrikën e Tesla-s në Shangai me standarde të industrisë së automobilave, ku shumica e fabrikave janë të përpunuara për të ndërtuar 200,000 deri në 300,000 automjete në vit, dhe përafërsisht ekuivalent me prodhimin e planifikuar vjetor në fabrikën e Tesla-s në Fremont të Kalifornisë. Aksionet e Tesla u rritën me 1.5 për qind në tregtinë amerikane, madje edhe kur disa analistë dyshuan se ku kompania që humbet para do të marrë kapitalin e kërkuar për të ndërtuar dhe stafin e një impianti të tillë të madh. 

 

Musk ka thënë se Tesla do të jetë rrjedha e parasë së gatshme pozitive këtë vit."Unë jam i sigurt se Tesla ka nevojë për para të freskëta në vitin e ardhshëm", tha Frank Schwope, një analist me NORD / LB. Qeveria Kineze sugjeroi që kjo mund të ndihmojë me disa nga shpenzimet kapitale. Tesla tha se njoftimi i së martës nuk do të ndikojë në operacionet prodhuese të SHBA, të cilat vazhdojnë të rriten. Musk fliste për ndërtimin e një fabrike kineze shumë kohë para se administrata e Trump të propozonte tarifa ndëshkuese për mallrat kineze. Kina deri në kohët e fundit ka vendosur tarifa 25 për qind në makinat e importuara dhe për dekada prodhuesit e automjeteve po lëvizin për të ndërtuar më shumë automjete në tregjet ku ato janë shitur për të neutralizuar ndryshimet e monedhës dhe kthimet e politikës tregtare. 


Më të lexuarat