Secondary Adv

Nje shpikes Kinez ka krijuar nje motociklete fluturuese

Share on Google+

Një krijues kinez ka arritur të ndërtojë një motoçikletë e cila mund të fluturojë me një shpejtësi maksimale prej 70 km/h.   

 

Zhao Deli quhet krijuesi i motoçikletës fluturuese e cila kreu fluturimin e parë vetëm disa ditë më parë. Testi i parë i kësaj motoçiklete u krye nga vetë krijuesi i saj dhe shfaqi një motoçikletë, të aftë për të fluturuar falë tetë helikave të cilat bëjnë të mundur ngritjen e saj në ajër. Zhao e dizenjoi dhe e ndërtoi vetë dronin ose mjetin fluturues që ngjan shumë me një motoçikletë për shkak të formës së saj, me të cilin iu desh të kryejë një seri testesh përpara se të ngrihej në qiell. Testi i fundit rezultoi i suksesshëm dhe arriti që të ngrejë krijuesin e saj lart në ajër për të kryer një fluturim me shpejtësi rreth 70 km/h. Helikat e dronit motoçikletë janë lidhur me një kornizë qëndrore e cila është dizenjuar që të jetë sa më e lehtë të jetë e mundur për tu ngritur. Mjeti fluturues ka një motor të instaluar poshtë ndenjëses, i cili i jep fuqinë motoçikletës fluturuese ndërkohë që drejtuesi qëndron mbi të.

 

Para fluturimit të testit përfundimtar shpikësi amator kishte vënë avionin e pazakontë në test pa pilot për rreth 1,559 herë në hapësirë ​​prej dy vjetësh. Me tetë helika që nxitën ajrin dhe zhurmën e motorit, automjeti fluturues i z. Zhao e çoi atë në ajër. Pas një uljeje të sigurt në tokë, zoti Zhao i tha një gazetari nga Guangzhou Daily: 'Është si të ngasësh një motoçikletë në qiell. Ëndrra ime është kthyer në realitet pas kësaj prove të fluturimite cila është i 1560 test që ai ka kryer. Një video në faqen e lajmeve kineze Sohu, tregon një njeri që priste përpara me duart e tij në një panel kontrolli në pjesën e përparme të pajisjes së tij. Dy sekondë më vonë, të tetë helikat fillojnë të rrotullohen dhe në këtë mënyrë të ngrenë z. Zhao në ajër. 

 

Motoçikleta që shihet duke mbajtur një njeri në një fluturim në ajër, bën gjithashtu edhe një ulje mjaft të sigurt. Ai e ka quajtur këtë mjet fluturues"Jin Dou Yun" ose "Reja magjike", një re fluturuese që drejtohet nga superheroi imagjinar i Kinës, Monkey King. Zhao pretendoi se biçikleta e fluturimit mund të mbante një ngarkesë midis 50 dhe 100 kilogramë. Pesha maksimale e ngritjes prej 564 kilogram, shpejtësia maksimale prej 44 km/h dhe jetëgjatësia e baterisë prej 30 minutash e bëjnë atë një produkt kryesor i këtij tregu, tha z. Zhao. Zhao ka lindur në një fshat në Provincën Hunan të Kinës jugore. Ashtu si shumica e djemve, ai gjithmonë ka ëndërruar të fluturojë në qiell një ditë. Në vitin 2008, z. Zhao ngriti një kompani për të shitur dronet që ai shpiku vetë. Deri në atë kohë ai kishte shpikur pesë modele dronësh, duke përfshirë një dron me benzinë.

 

Dy vjet më parë, z. Zhao lexoi për një mjet të pazakontë fluturues në Kanada, dhe ai ishte momenti kur krijuesi mori frymëzimin për një "motoçikletën fluturuese". Pavarësisht entuziazmit të tij, rruga e Zhao drejt suksesit nuk ishte aspak e lehtë. Ai përjetoi dështime të panumërta gjatë përpjekjes për të bërë avion pa pilot gjatë 1,559 testeve të fluturimit; Shpikësi ishte entuziast pas fluturimit të së hënës. Ai tha se shpresonte të mund të fluturonte me motoçikletën e tij mbi lumin e Verdhë të Kinës. Ai gjithashtu planifikon të modifikojë 'motoçikletën fluturuese' përpara se ta sjellë atë në treg si një produkt komercial.


Më të lexuarat