Secondary Adv

Aeroportet me te medha ne bote per 2018

Share on Google+

Në të gjithë botën gjenden aeroporte të ndryshme me përmasa por edhe kapacitet që varion nga njëri shtet në tjetrin. 

 

Ata të cilët pëlqejnë të udhëtojnë apo u duhet të lëvizin shpesh jashtë vendit për arsye pune, e kanë më të lehtë ti identifikojnë sepse ndoshta një pjesë të tyre mund ta kenë shkelur vetë dhe të jenë impresionuar nga hapësirat e pafundme që kanë. Bëhet fjalë për aeroporte me një numër të madh terminalesh dhe që rrjedhimisht operojnë fluturime dhe destinacione të panumërta. Disa shtete kanë aeroporte të cilat mbulojnë destinacione fluturimesh në të gjithë botën duke ofruar kështu një kapacitet të madh pasagjerësh por si rrjedhojë dhe një numër të lartë të atyre që kryejnë fluturime përmes këtyre aeroporteve. Një listë me disa prej aeroporteve me sipërfaqen më të madhe dhe me kapacitetin më të madh të pasagjerëve në botë, gjenden të renditura më poshtë.   

 

Aeroporti ndërkombëtar i O’Hare, Chicago 

 

Aeroporti Barajas - Madrid  

 

Suvarnabhumi, Aeroporti ndërkombëtar i Bangkokut  

 

Aeroporti Charles De Gaulle, Paris  

 

Aeroporti ndërkombëtar i Kairos  

 

Shanghai Pudong, Kinë 

   

Aeroporti ndërkombëtar Dallas Worth, Amerikë 

  

Aeroporti ndërkombëtar i  Denver, Kolorado-Shtetet e Bashkuara  

  

Aeroporti ndërkombëtar King Fahd, Arabia Saudite  Më të lexuarat