Secondary Adv

Muzete me te vizituar ne bote

Share on Google+

Muzetë janë shpesh vende të cilat duhet patjetër të vizitohen gjatë kohës që ndodheni me pushime.   

 

Nga historia e deri tek arti, muzetë mund të shfaqin një gamë të gjerë koleksionesh mbi një larmi subjektesh. Ato janë gjithmonë një ndër opsionet e para teksa viziton një vend të huaj, dhe kurrë nuk mbeten pas, kah argëtimeve dhe bukurive që ofron një vend.   

 

1. Louvre, Paris 

Muzeu i Luvrit, i vendosur në Pallatin e Luvrit, fillimisht i ndërtuar si një fortesë në fund të shekullit XII deri në shekullin e 13-të, u hap zyrtarisht më 1793. Në vitin 2017, muzeu u vizitua nga mbi 8.1 milionë njerëz.   

 

2. Muzeu Kombëtar Kinez, Beijing

I vendosur në kryeqytetin kinez të Pekinit, muzeu shfaq një koleksion arti dhe artefaktesh historike të vendit. Në vitin 2017, numri i vizitorëve të regjistruar ishte rreth 8,063,000 njerëz. 

 

3. Muzeu Kombëtar Ajror dhe Hapësinor, Amerikë  

Muzeu Kombëtar Ajror dhe Hapësinor gjendet në Uashington DC dhe shfaq një koleksion të objekteve historike të hapësirës ajrore. Ky muze tërhoqi shtatë milionë vizitorë në vitin 2017.

 

4. Muzeu Metropolitan i Arteve, Amerikë

Muzeu Metropolitan i Arteve është i lokalizuar në qytetin e New Yorkut dhe përmban një numër të madh të veprave artistike të ndara në 19 departamente të ndryshme. Ky muze gjatë vitit 2017 regjistronte 7 milionë vizitorë.

 

5. Muzeu i Vatikanit, Vatikan

Muzeu i Vatikanit ndodhet në vendin e pestë në listën e muzeve më të vizituar në botë me një numër vizitorësh prej 6.6 të regjistruar në harkun kohor të 1 viti. 

 

6. Muzeu i Shkencës dhe Teknologjisë në Shangai, Kinë 

Muzeu i Shkencës dhe Teknologjisë në Shangai, Kinë, u hap në vitin 2001 dhe paraqet një koleksion të gjerë mbi teknologjinë. Muzeu është interaktiv dhe ka tërhequr mbi 6.4 milion vizitorë në vitin 2017. 

 

7. Muzeu Kombëtar i Shkencave të Natyrës, Washington DC 

Muzeu tregon historinë e Amerikës, duke përfshirë një gamë të florës, faunës, mineraleve dhe fosileve gjigante. Muzeu mirëpriti 6 milionë vizitorë në 2017. 

 

8. Muzeu Britanik, Londër 

Ky muze mban mbi 8 milion vepra në koleksionin e tij, duke e shndërruar në muzeun më të vizituar në Londër. Mbi 5 milionë njerëz vizituan këtë muze gjatë 2017.   

 

9. Tate Modern, Londër

Muzeu modern Tate në Londër përmban një koleksion të zgjeruar të veprave artistike moderne. Rreth 5.6 milionë njerëz mendohet të kenë vizituar këtë muze kaq interesant.

 

10. Galeria Kombëtare e Artit, Washington DC

Galeria Kombëtare e Artit në Washington Dc përmbush listën e linjës së muzeve në Amerikë. Mbi 5.2 milionë njerëz vizituan këtë muze në 2017.  Më të lexuarat