Secondary Adv

Bicikleta elektrike super e shpejte

Share on Google+

SOL Motors ka krijuar një biçikletë elektrike e cila arrin shpejtësi maksimale deri në 50 milje për orë dhe ka gjithashtu një dizajn unik. 

 

Dizajni i automjeteve gjithnjë ka qënë i limituar duke qënë se nuk mund të evitohej fakti që duhej bërë pëherë vend për një motor që duhet të shkonte në brendësi të tij duke e bërë pak a shumë të unifikuar strukturën e këtyre mjeteve. Nisma e re mbi përdorimin e motorit elektrik në vend të atij të zakonshëm me lëndë djegëse, ka hapur në mënyrë të konsiderueshme mundësi për dizajnerat që të shpalosin krijimtari të veçanta në lidhje me strukturat e tyre. 

 

SOL Motors ka krijuar një biçikletë elektrike e cila nuk ka asgjë të përbashkët me modelet e mëparshme të biçikletave të zakonshme. E quajtur Rocket Pocket, biçikleta është e përbërë nga një trup cilindrik dhe skelet gati të përkryer të një tubi simetrik. Duket krejtësisht e çuditshme në pamjen e saj por në të vërtetë kjo biçikletë shfaq disa veçori akoma më të mira që lidhen me shpejtësinë e saj. Sipas SOL Motors, automjeti nuk është një biçikletë elektrike e zakonshme sepse "është shumë e shpejtë" dhe nuk është një biçikletë me motor, sepse "nuk ka pedale." 

 

Sol ka ndërmarrë hapin e pazakontë duke deklaruar se është i pari në një lloji krejtësisht të ri të automjeteve që quhen "nopeds". Pocket Rocket, e cila SOL thotë se është "automjeti i përsosur urbanistik", vjen në dy modele. I pari, i quajtur Pocket Rocket S, kryeson në më shumë se 30 mph me motorin me 6 kuaj fuqi dhe do të mbizotërojë me një çmim prej rreth 6,000 dollarë. E dyta, e cila është quajtur Pocket Rocket, ka një motor më të fuqishëm me 8.5 kuaj fuqi dhe mund të arrijë shpejtësinë prej 50 mph dhe do të kushtojë 7.500 dollarë. 

 

Trupi i mjetit në formë cilindrike e bën ndriçimin një çështje shumë të thjeshtë, me një sërë dritash LED në pjesën e përparme dhe një dritë të madhe të kuqe rrethore të frenave në pjesën e prapme. Biçikleta ka një trio modalitetesh drejtuese që përfshijnë eko, sport, dhe një modalitet të rregullueshëm. Ndërkohë që ecën, biçikleta elektrike përdor frenim rigjenerues për të rimbushur rezervat e saj të energjisë, por ju do të keni ende nevojë ta karikoni atë. Për këtë, bateria e lëvizshme mund të lidhet me çdo prizë normale në mur, sipas vetë kompanisë.


Më të lexuarat