Secondary Adv

Cummins dhe Hyundai sjellin eskavatorin e pare elektrik

Share on Google+

Firmat e njohura Cummins dhe Hyundai Construction Equipment, janë bashkuar për të sjellë eskavatorin e parë elektrik.  

 

Cummins dhe Hyundai Construction Equipment janë bashkuar për të krijuar një ekskavator elektrik  në versionin mini. "Ndërsa automjetet elektrike vazhdojnë të zgjerojnë pjesën e tyre në tregun e automjeteve, ne po shohim njëkohësisht që elektrifikimi i sistemeve fuqizuese komerciale të ndiqet nga shumë njerëz si një zgjidhje ekologjikisht miqësore dhe ekonomikisht e qëndrueshme për pajisjet e ndërtimit", tha DS Kim nga kompania Hyundai. 

Ekskavator i ndërtuar nga Hyundai CE ka tetë module Cummins BM4.4E të baterive Li-ion të lidhura në seri dhe të instaluara në bazën e automjetit. Kapaciteti total i baterisë prej 35.2 kWh duhet të ofrojë lëng të mjaftueshëm për 3 orë ngarkesë për një përdorim të plotë prej 8 orësh të mjetit. Megjithatë pak mund të bëhet për të mundësuar një gërmim më pak të zhurmshëm me eskavatorin, si dhe për të gjetur opsione për grumbullimin e pluhurave dhe mbetjeve të gërmimeve. 

Ekskavatori elektrik i krijuar së fundmi me partneritet të Cummins dhe Hyundai, nuk do të ketë një motor nafte por elektrik, duke mbajtur zhurmën e automjetit të ulët dhe duke eleminuar plotësisht emetimet e gazta. 

 

Cilësi të tilla të eskavatorit të parë elektrik e bëjnë atë një përshtatje të mirë për projektet e ndërtimit urban. Ekskavatori elektrik mini është ende në fazë prototipi për momentin dhe do të përdoret në teste të vazhdueshme për të përmirësuar performancën dhe për të provuar konceptin.


Më të lexuarat