Secondary Adv

Krijohet magazina e pare teresisht e automatizuar

Share on Google+

Një firmë kineze ka krijuar një magazinë plotësisht të automatizuar që drejtohet plotësisht nga robotët dhe që ka sipërfaqe sa pesë fusha futbolli.  

 

Proçesi i mbledhjes, ngritjes dhe zhvendosjes së sendeve të rënda bëhet me makina që kontrollohen dhe udhëzohen nga 'kontrollues robotë'. Kontrolluesit të cilët kanë përmasat e një valixheje janë kryesorë për sistemin dhe veprojnë si sistem operativ për magazinën. Ata realizojnë 'proceset e të menduarit' dhe vendimmarrjes dhe udhëzojnë makina të tjera për të kryer veprime të caktuara. 

 

Kjo redukton nevojën që të gjithë robotët të "mësohen" manualisht dhe të riorganizojnë procesin, duke e bërë atë më efikas, pretendojnë prodhuesit. Mujin, një fillestar nga Universiteti i Tokios, po zhvillon këtë teknologji me shpresën e arritjes së automatizimit të plotë. Firma mori një vëmendje të gjerë në qershor kur bashkëpunoi me prodhuesin kinez JD.com dhe krijoi magazinën e saj të epokës së re. Objekti prej 430,000 metra katrorë në Shangai ka një staf prej 20 robotësh industrialë që kryejnë të gjitha detyrat që zakonisht janë përgjegjësi e punonjësve njerëz.  

Qëllimi im është automatizimi i magazinave në Amerikë dhe të bëjmë shumë histori suksesi, "tha bashkëthemeluesi amerikan i Mujin dhe CTO, Rosen Diankov Diankov për CNBC. Kjo është arsyeja pse ne filluam në Japoni '. Z. Diankov beson se frika e robotëve që marrin punë nga njerëzit nuk pasqyrojnë realitetin e vendit të punës. "Futja e robotëve krijon më shumë vende pune, dhe historia ka treguar se kështu ka ndodhur," tha ai. 

 

"Kompanitë që kanë përqafuar automatizimin, si Toyota, janë kompanitë më të madha të makinave në botë tani." 'Risia dhe avancimi i teknologjisë është si ajo e një treni, avioni ose raketash, shtoi z. Diankov. "Kështu krijoni risi, me sisteme të përkryera të parashikueshme."Kjo është ajo që po përpiqemi të bëjmë me robotikën. Më pëlqen ta quaj këtë inteligjencë makinerish, jo inteligjencë artificiale. ' 


Më të lexuarat