Secondary Adv

10 trenat me te shpejte ne bote

Share on Google+

Sigurisht që trenat nuk mund të fluturojnë njësoj si avionët, por kjo nuk do të thotë që ato nuk mund të udhëtojnë në shpejtësi të mëdha ngjashëm me to. 

 

Shumë trena në kohët e sotme moderne dhe me teknologjinë gjithnjë e më shumë duke avancuar, një gjë e tillë është plotësisht e mundur. Nëpër botë ka linja hekurudhore të cilat udhëtojnë më shpejtësi marramëndëse dhe arrijnë të konkurojnë mjaft lehtë të gjitha mjetet e tjera të udhëtimit. Disa prej trenave më të shpejtë në botë sigurisht që gjenden në vendet shumë të zhvilluara, aty ku edhe teknologjia është në nivele të larta zhvillimi dhe përdorimi. Disa prej trenva me të shpejtë në botë gjenden në një listë top dhjetëshe, të renditura më poshtë, së bashku me vendin përkatës ku ato operojnë si dhe shpejtësinë më të lartë që mund të arrijnë.  

 

10. Treni THSR 700T, 186.4 mph, Taiwan 

9. Treni ETR 500 Frecciarossa, 186.4 mph, Itali 

8. Treni SNCF TGV Duplex, 198.8 mph, Francë 

7. Treni Alstom Euroduplex, 198.8 mph, Francë 

6. Treni E5 Series Shinkansen Hayabusa, 198.8 mph, Japoni 

5. Treni Talgo 350, 217.4 mph, Spanjë 

4. Treni Siemens Velaro E/AVS 103, 217.4 mph, Spanjë 

3. Treni AGV Italo, 223.6 mph, Itali 

2. Treni Harmony CRH 380A, 236.12 mph, Kinë 

1. Treni Shanghai Maglev, 267.8 mph, Kinë Më të lexuarat