Secondary Adv

10 atraksionet turistike me te njohura ne Europe

Share on Google+

Europa është një nga destinacionet më të parapëlqyera nga turistët, dhe si e tillë ajo çdo vitë vizitohet nga miliona njerëz nga e gjithë bota.   

 

Në europë mund të gjeni atraksione nga më të ndryshmet, ku disa prej tyre njihen si më të vizituarat apo të preferuarat për turistët. Shumë prej këtyre destinacioneve njihen botërisht pasi ato kanë vlerë të madhe kulturore dhe historike. Duke filluar nga venet e lashta dhe për të kaluar tek ato të famshmet për shkak të historisë që mbartin prej shekujsh, këto janë disa prej pikave më të preferuara dhe më të famshme turistike në Europë. Njihuni me 10 prej tyre që janë përzgjedhur nga turistët si më të vizituarat dhe atraksionet kryesore kur planifikojnë të vizitojnë Europën. 

 

10. Stonehenge 

9. Katedralja e Këlnit 

8. Pazari i Madh – Stanboll 

7. Notre Dame – Paris 

6. Basilika e Shën Pjetrit – Vatikan 

5. Buckingham Palace – Londër 

4. Sagrada Familia – Barcelonë 

3. Koloseu – Romë 

2. Akropolis – Athinë 

1. Kulla  Eiffel – Paris Më të lexuarat