Secondary Adv

Apple humbet vleren e saj ne treg

Share on Google+

Microsoft arriti të tejkalojë vlerën e Apple si kompania me fitimet më të larta, por kjo renditje zgjati shumë pak pasi kjo e fundit arriti të rimarë pozicionin e saj.   

 

Microsoft fillimisht goditi një kapital të përgjithshëm tregu prej 812.9 miliardë dollarësh, përpara 812.6 miliardë dollarë të Apple. Megjithatë, rritja e Microsoft-it në vendin e parë ishte e shkurtër pasi vlera e tregut e Apple rimori vendin e saj të parë duke u mbyllur në 828.64 miliardë në orën 16:05.

 

Shifra ishte rreth 7 miliardë dollarë më e lartë se ajo që arriti kompania tjetër konkuruese Microsoft, e cila arriti një kapital përfundimtar prej 822.90 miliardë dollarë. Aksionet e Apple kanë rënë ndjeshëm gjatë disa javëve të fundit pas njoftimeve të uljes së fitimeve të firmës gjatë muajit nëntor. Kompania ka qenë nën presion pas një perspektive zhgënjyese për sezonin e festave, të cilat ka gjasa të humbasin pritshmëritë e Wall Street.

 

Është raportuar se gjiganti i teknologjisë ka shkurtuar prodhimin e modeleve të saj të fundit të iPhone deri në një të tretat, ndodhi e cila mësohet  se shkaktoi trazirat ndërmjet furnizuesve. Ishte gjithashtu hera e parë që nga 2013, që çdo kompani e kryesonte atë, që kur Apple kishte eklipsuar Exxon Mobil Corp. NASDAQ ka rënë më shumë se 12 për qind që nga fundi i shtatorit, me emra të teknologjisë së lartë të fluturimit që përjetojnë rënie të mëdha. 

Vetëm muajin e kaluar, Amazon dhe Google dhe Alphabet ishin gjithashtu përpara Microsoft në kapitalizimin e tregut. Apple ka rënë rreth 23 për qind që nga fundi i tremujorit të tretë. Microsoft, i cili udhëhiqet nga Satya Nadella dhe punon në cloud-computing dhe biznese të tjera, ka humbur një shumë relativisht modeste prej 6.7 për qind gjatë asaj periudhe.


Më të lexuarat