Secondary Adv

Audi e-tron zevendeson pasqyrat me kamera

Share on Google+

Audi ka zbuluar modelin e tij të fundit në të cilin pasqyrat tradicionale të krahut janë zëvendësuar me kamera dhe ekrane të teknologjisë së lartë.

 

Audi e-tron është makina e parë elektrike e cila eleminon pasqyrat tradicionale duke i zëvendësuar ato me kamera të cilat ofrojnë një transmetim video të drejtpërdrejtë në ekranet brenda automjetit. Në vend që shoferi të shikojë në pasqyrat e krahut, automjeti elektrik i Audit me pesë vende dhe me një kosto prej 82,240 paund i ka zëvendësuar ato me video kamera të drejtpërdrejta. 

 

Kamerat e pasme ofrojnë imazhet lëvizëse përmes ekraneve me prekje të vendosura në brendësi të dyerve. Kjo i jep shoferit një pamje të qartë të asaj që po ndodh prapa. Kamerat automatikisht përshtatin pikëpamjen e tyre për të përballuar ngarjen, kthimin dhe parkimin dhe gjithashtu shoferi mund të përdorë ekranin me prekje për të zmadhuar në pika të veçanta të pamjeve që ofrohen. Audi e-tron SUV me bateri që arrin shpejtësinë 62 mph në më pak se gjashtë sekonda, ka një shpejtësi maksimale prej 124mph dhe një distancë prej 248 miljesh. 

 

Një zëdhënës i Audi tha: "Kamera kurrë nuk gënjen, e cila është në një rezolucion mjaft të mirë, sepse në Audi e-tron Launch Edition dy kamera me definicion të lartë zëvendësojnë pasqyrat e pasme, duke sjellë përparësi në shikueshmërinë, sigurinë dhe aerodinamikën. Imazhet nga kamerat shfaqen në dy ekrane të ndriçimit organik, të ngjashëm me ato të përdorura në TV dhe smartphonë. OLED jep një imazh të zgjeruar dhe më të mprehtë. Kamerat të cilat zëvendësojnë pasqyrat kanë një rezolucion të lartë prej 1,280 x 1,080 piksel dhe madje një shkallë vetë-pastrimi, thotë Audi. 

 

'Kamerat kontrollojnë ndriçimin e imazhit automatikisht në përputhje me kushtet mjedisore, për shembull kur jeni duke i dhënë makinës përmes një tuneli. 'Dhe ata automatikisht e përshtasin pikëpamjen e tyre ndaj situatave të ndryshme lëvizëse, duke përfshirë drejtimin në autostradë, kthimin dhe parkimin. Audi e-tron i ri është mundësuar nga një sistem baterish prej 36 baterish 95kWh nën ndarjen e pasagjerëve, e cila drejton dy motorë elektrikë që e lejojnë atë të arrijë shpejtësinë 62mph në vetëm 5.7 sekonda dhe vazhdon me një shpejtësi të lartë deri në shpejtësinë maksimale 124mph.


Më të lexuarat