Secondary Adv

Alienet mund te kene vizituar Token

Share on Google+

Një shkencëtar i NASA thotë se alienët inteligjentë mund të kenë vizituar Tokën, por nuk do të jenë vënë re nga njerëzit për shkak të përmasave të tyre të vogla.   

 

Silvano P. Colombano thotë se jashtëtokësorët do të dukeshin jashtëzakonisht të ndryshëm nga organizmat me bazë karboni që aktualisht po enden në planetin tonë. Ai thotë se qytetarët e huaj "super inteligjentë" do të posedojnë teknologji që njerëzit as nuk mund të imagjinojnë dhe mund të jenë të aftë për udhëtime hapësinore ndëryjore. 

 

Dr. Colombano tha në muajin mars që shkencëtarët duhet të zgjerojnë idenë e tyre se si do të mund të dukej një qenie jashtë-tokësore. "Unë thjesht dua të theksoj faktin se këto krijesa jashtë tokësore mund të mos prodhohen fare nga organizmat me bazë karboni si ne," thuhej në raportin e tij. 'Madhësia e' eksploruesit të huaj 'mund të jetë ajo e një subjekti jashtëzakonisht të vogël super-inteligjent,' thotë ai. Shkencëtari beson se shkencëtarët janë shumë të fokusuar në ndjekjen e shenjave të teknologjisë moderne njerëzore në planete të tjerë dhe fakte të tilla kalojnë pa u vënë re.  

Ai tha:"Duke konsideruar më tej se zhvillimi teknologjik në qytetërimin tonë filloi vetëm rreth 10K vite më parë dhe ka parë ngritjen e metodologjive shkencore vetëm në 500 vitet e fundit, mund të supozojmë se mund të kemi një problem real në parashikimin e evolucionit teknologjik edhe për mijëra mijëra të tjerë, madje 6 milionë herë më shumë. 

 

'Ai gjithashtu paralajmëroi se sinjalet e radios që po analizohen aktualisht mund të jenë të vjetëruara dhe të bëjnë thirrje për 'fizikë spekulative' të bazuara në teori solide, dhe 'të konsiderojnë Fenomenin UFO jo të denjë për tu studiuar'. Eksperti hapësinor pohoi gjithashtu se jo çdo rast kur shikohen UFO nuk mund të "shpjegohet ose mohohet".


Më të lexuarat