Secondary Adv

10 ndertesat me te pazakonta ne bote

Share on Google+

Ndertesat moderne janë nga më të ndryshmet dhe të rrallat, ku disa dallojnë nga forma, lartësia, struktura dhe funksioni që ato kanë.

  

Teksa vizitojmë vende të ndryshme e kemi të pamundur të mos vëmë re ndërtesat, të cilat shfaqin veçantitë e tyre përmes elementëve të ndryshëm. Shumë prej tyre ofrojnë pamje madhështore në lartësi por edhe forma, por ka edhe nga ato ndërtesa të cilat kanë forma të pazakonta dhe shfaqin elementë të rrallë, të cilat nuk shihen shpesh në ndërtesat e zakonshme. 10 prej ndërtesave më të pazakonta në botë gjenden më poshtë, dhe janë ekzaktësisht si titulli, të pazakonta.      

 

1. The Crooked House, Sopot, Poloni 

2. Shtëpia e Gurtë, Guimaraes, Portugali 

3. Tempulli Lotus, Delhi, Indi 

4. Atomium, Bruksel, Belgjikë 

5. Libraria e Kansas City, Missouri, Amerikë 

6. Kulla që rrotullohet, Dubai, Emiratet e Bashkuara Arabe 

7. Stadiumi Olympic, Montreal, Kanada 

8. House Attack, Vienë, Austri 

9. Montreal Biosphere, Kanada 

10. Basket Building, Ohio, Amerikë Më të lexuarat