Secondary Adv

Udhetimet me tren, keto jane hekurudhat me piktoreske ne bote

Share on Google+

Udhetimet me tren janë një eksperiencë mjaft e bukur, sidomos kur bëhet fjalë për udhëtime të gjata dhe nëpër vende ku natyra përreth shfaqet unike.

 

Secili prej llojeve të udhëtimit ofron një eksperiencë të këndshme dhe unike, pasi dimë që fluturimet me avion janë emocionuese për këdo, por në të njëjtën mënyrë janë për shumë njerëz edhe udhëtimet me tren. Akoma më shumë unike bëhen këto eksperienca kur bëhet fjalë për linja të gjata, për udhëtime që kalojnë shtete por edhe kontinente. Secila prej këtyre linjave hekurudhore është e pakrahasueshme, vendet nëpër të cilat ato kalojnë gjithashtu si dhe distancat që ato përshkojnë. 

 

1. Hekurudha Trans-Siberiane, Rusi 

Linja më e gjatë hekurudhore në botë, Trans-Siberian është një rrjet hekurudhor që mbulon një hapësirë ​​të madhe prej 6000 miljesh. Duke kaluar mbi 8 zona kohore dhe nëpër dy kontinente, hekurudha Trans-Siberian është një udhëtim epik me tren në të gjitha kuptimet.  

 

2. Hekurudha Darjeeling Himalayan, Indi 

Kjo hekurudhë e gjatë prej 78 kilometrash midis Jalpaigurit dhe Darjeeling ju merr në një udhëtim përmes një sërë peizazheve të pabesueshme, lartësive të mëdha dhe ndryshimeve klimatike. 

 

3. Glacier Express, Zvicër 

Duke kaluar mbi 291 ura, 91 tunele dhe duke arritur deri në Oberalp Pass në pikën më të lartë në 2.033 m në lartësi, Glacier Express është treni të cilin ju padyshim do e adhuroni.

 

4. Hekurudha e Bergenit, Norvegji 

Linja hekurudhore më e lartë në Evropën Veriore Bergensbanen mbulon një distancë prej 308 milje në rreth gjashtë orë e gjysmë.

 

5. Rocky Mountaineer, Kanada

 

Udhëtimet hekurudhore skenike dhe emocionuese me Rocky Mountaineer janë udhëtimet më emocionuese me tren për t'u përjetuar para se të vdisni. 

 

6. Ghan, Australi 

Shpesh konsiderohet si një nga udhëtimet më madhështore hekurudhore në botë, Ghan me një kombinim të përsosur të rehatisë dhe aventurës është një përvojë intensive dhe shpërblyese. 

 

7. Hekurudha e Alaskës 

Treni ka dy kube të dyfishtë që lejojnë pasagjerët të shijojnë pamjet nga ballkoni ose në kuvertën e sipërme. Hekurudha e Alaskës është operative nga mesi i majit deri në mes të shtatorit.


Më të lexuarat