Secondary Adv

10 mrekullite e arkitektures historike

Share on Google+

Nëpër botë gjenden mjaft ndërtesa të cilat i përkasin historisë së një vendi dhe që sot vlerësohen si disa prej mrekullive më të njohura të arkitekturës.  

 

Bëhet fjalë për ndërtesa të cilat datojnë në periudha të hershme dhe që në veçanti mbartin një histori identifikuese për vendin përkatës. Ndërtesa të tilla përveç vlerave të mëdha historike kanë edhe vlera shumë të mëdha për sa i përket arkitekturës së tyre dhe strukturës së ndërtimit. Pamjet e këtyre nëdrtesave janë të mrekullueshme dhe 10 prej tyre mund ti shihni më poshtë.  

 

10. Vrelo Bune, Blagaj, Bosnje Hercegovina 

9. Kështjella Himeji, Japoni 

8. Ishulli Bled, Slloveni 

7. Manastiri Sumela, Trabzon, Turqi 

6. Borobudur, Magelang, Indonezi 

5. Ura Charles, Pragë, Republika Çeke   

4. Katedralja e Santa Maria del Fiore, Firence, Itali 

3. Panteon, Romë, Itali 

2. Taj Mahal, Indi 

1. The Roman Forum, Romë, Itali Më të lexuarat