Secondary Adv

10 mrekullite e arkitektures boterore

Share on Google+

Ndërtesat historike janë pafundësisht intriguese, bukuria, simboli i rezistencës së tyre, dhe përpjekjeve njerëzore, janë disa prej gjërave që na shtyjnë ti vizitojmë. 

 

Kur udhëtojmë shpesh e bëjmë për të parë një ndërtesë të njohur si Taj Mahal, Kulla Eifel, Xhaminë Blu, apo Koloseun. Shumë prej tyre mbartin histori, vlera dhe pasuri kulturore, janë dëshmi e një kohe të lashtë apo edhe shfaqin disa prej mrekullive më të mëdha të arkitekturës së atyre kohëve. 10 prej ndërtesave që shfaqin më së miri mjeshtërinë e arkitekturës gjenden më poshtë dhe padyshim që të gjithë i njohim.  

 

Petra, Jordani 

Manastiri i Geghard, Goght, Armeni

Hagia Sofia, Stamboll, Turqi 

Katedralja Linkoln, Linkoln, Angli 

Shah Mosque, Esfahan, Iran  


Kulla Eifel, Paris, Francë 

Koloseu, Romë, Itali   

Katedralja Saint Basil, Moskë, Rusi 

Xhamia Blu, Stamboll, Turqi 

La Pedrera, Barcelonë, Spanjë


Më të lexuarat