Secondary Adv

Britania krijon mini drone ushtarake ne forme helikopteri

Share on Google+

Ushtria Britanike do përdorë 200 dronë të vegjël sa madhësia e dorës, të cilët do vendosen në fushën e betejës për tu siguruar ushtarëve pamje nga qielli. 

 

Këto mini dronë, të quajtur "Black Hornet", mund të marrin përsipër detyrat e vëzhgimit dhe zbulimit të cilat kryhen aktualisht nga ushtarët dhe kanë një rrezik të lartë për jetën. 

 

Ministria e Mbrojtjes po investon 87 milion dollarë në sistemet robotike, të cilat gjithashtu do të përfshijnë dronë autonomë të shpërndarjes. Investimet në teknologjinë robotike përfshijnë mini dronët që do t'i kushtojnë Ministrisë së Mbrojtjes rreth 41 milion dollarë. Dronët peshojnë më pak se 200g dhe mund të kryejnë mbikëqyrje në një zonë të gjerë. 

 

Një shtesë prej 30 milion dollarë do të shpenzohet për mjetet pa pilot dhe automjetet ajrore që mund të furnizojnë trupat në vijën e frontit, duke ulur rrezikun dhe duke lejuar personelin që të "përqendrohet në rolet luftarake". Z. Williamson gjithashtu zbuloi se një tjetër fond prej 15 milion dollarësh do të shpenzohet në sisteme që mund të shtohen në automjete ekzistuese të blinduara, duke u lejuar atyre të operohen dhe kontrollohen nga distanca. 

 

Z. Williamson tha se teknologjitë e reja do të sigurojnë që Ushtria të ketë teknologjinë dhe mjetet më të mira për të treguar dhe përdorur forcën e saj të plotë. Betejat e gjeneratës së ardhshme të automjeteve të blinduara luftarake dhe sistemeve robotike dhe autonome të terrenit do ta mbajnë ushtrinë britanike në avantazh me teknologjitë e përdorura nga vendet e tjera, duke përmirësuar vdekshmërinë, mbijetueshmërinë dhe përparësinë konkurruese, shtoi ai.


Më të lexuarat