Secondary Adv

Brenda 2028 NASA do vendose njerez ne Hene

Share on Google+

NASA do nisë sërish misionin eksplorues drejt Hënës, si dhe njoftoi planet për të dërguar njerëz brenda 2028 fillimisht në Hënë e më pas në Mars dhe këtë herë për të qëndruar.   

 

Dhe këtë herë, thotë ai,"ne do të qëndrojmë." Në një deklaratë mbi buxhetin 2020 prej 21 miliardë dollarë, shefi i NASA-s dyfishoi planet për të dërguar njerëzit fillimisht në hënë dhe pastaj në Mars. 

Me buxhetin e ri, ai thotë se NASA është në rrugën e duhur për t'i kthyer njerëzit në hënë deri në vitin 2028. Ne do të shkojmë në Hënë në dekadën e ardhshme me teknologji dhe sisteme novatore për të eksploruar më shumë vende në të gjithë sipërfaqen hënore se kurrë më parë, u shpreh shefi i NASA. SLS dhe Orion pritet të jenë të gatshëm për fluturimin e parë të testimit të tyre në vitin 2020. 

   

NASA mendon se këto do të mundësojnë vendosjen e zgjatur të njeriut në hënë dhe shërbejnë si pikë referuese për misionet më të thella, duke përfshirë misionet në Mars. Buxheti gjithashtu do të ndihmojë në ecurinë e misioneve të ardhshme të eksplorimit robotik, siç është Teleskopi Hapësinor James Webb dhe Clipper Europa. Tani, duke ardhur në 50 vjetorin e Apollo 11, NASA po punon jo vetëm për t'u kthyer në hënë, por për të ruajtur një prani njerëzore atje duke u vendosur përfundimisht. 

  

Ajo që ne nuk duam të bëjmë është të shkojmë në sipërfaqen e hënës, të provojmë se mund ta bëjmë përsëri dhe pastaj gjithçka të përsëritet me sukses."Ne duam të shkojmë për të qëndruar. 'Dhe Gateway, sipas mendimit tim, na mundëson që të përfitojmë nga partnerët tregtarë dhe ndërkombëtarë në një mënyrë më të fuqishme, kështu që ne jemi atje për të qëndruar, na mundëson të arrijmë në më shumë pjesë të hënës se kurrë përpara, dhe kjo bën që të arrijmë në Mars.'


Më të lexuarat