Secondary Adv

Toyota krijon makinen per astronautet ne Hene

Share on Google+

Toyota ka prezantuar roverin autonom me energji diellore i cili do të transportojë astronautët në sipërfaqen e planetit dhe që së shpejti mund të dërgohet në Hënë.    

 

Kompania prodhuese e automjeteve u bashkua me Agjencinë Japoneze të Hapësirës Ajrore (JAXA) për të zhvilluar një makinë të aftë për të mbajtur dhe transportuar astronautët në sipërfaqen hënore pa qënë nevoja për kostume hapësinore.   

 

Mund të përdoret përfundimisht për të eksploruar lartësinë e 10,000 kilometrave të peizazhit të hënës. JAXA synon të lançojë sistemin në vitin 2029. "Roverat me kabina me presion janë Një kabinë me shtytje do të lejojë roverin të transportojë astronautët nëpër distanca më të mëdha në sipërfaqen e hënës.një element që do të luajë një rol të rëndësishëm në eksplorimin e plotë dhe përdorimin e sipërfaqes hënore", tha presidenti i JAXA, Hiroshi Yamakawa. 

Automjeti konceptual i Toyota, i zbuluar në një video të re dhe me një seri fotosh, do të dizajnohet për të mbajtur dy astronautë dhe përdor teknologjinë e energjisë diellore dhe qelizave të karburantit. Agjensia japoneze e hapësirës po planifikon të nisë misionet e eksplorimit njerëzor në vitet 2030. Por së pari, do të ketë nevojë për teknologjinë për t'i mbështetur ata."Graviteti Lunar është një e gjashta e asaj në Tokë," shpjegoi nënkryetari i JAXA Koichi Wakata.  

 

Ndërkohë, hëna ka një terren kompleks me kratere, shkëmbinj dhe kodra. Për më tepër, ajo është e ekspozuar ndaj kushteve të rrezatimit dhe temperaturës që janë shumë më të ashpra sesa ato në Tokë, si dhe një mjedis vakum ultra të lartë. Për eksplorimin e gjerë njerëzor të hënës, është e nevojshme një rover me presion që mund të udhëtojë më shumë se 10.000 km në mjedise të tilla, u tha nga kompania. Automjeti nën presion i propozuar këtë javë nga Toyota është gjashtë metra i gjatë dhe 3.8 metra i lartë. 

 

Megjithëse ka për qëllim të mbajë dy njerëz, Toyota thotë se mund të përshtatet për të mbajtur deri në katër veta në një situatë emergjente. Astronautët do të ishin në gjendje të hipnin në automjet pa kostume të tyre hapësinore, ndërkohë që ka mjaftueshëm hapësirë​​ që ata të futen dhe të dalin duke mbajtur veshjet e rënda. Agjensia hapësinore shpreson të nisë një rover deri më 2029, me misionet e eksplorimit njerëzor që do të ndjekin atë jo shumë kohë më pas. 


Më të lexuarat